• dijous 2 de febrer del 2023

L'ocupació hotelera de Mallorca se situa al juliol al 93%, davant del 88% del 2019, segons FEHM

img

Per a l'agost s'esperen nivells similars

PALMA, 29 Jul.

< p> L'ocupació als establiments hotelers de Mallorca s'ha situat, al mes de juliol, al 93 per cent, un cinc per cent més que les xifres registrades durant el mateix període de 2019, quan es va assolir el 88 per cent.

En un comunicat, la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) ha informat que per al mes d'agost es preveuen xifres similars, i el pic d'ocupació d'aquest mes de juliol és el més alt després de la pandèmia.

"És una tendència que es podrà mantenir si les vagues existents i anunciades pels treballadors de les companyies aèries es desconvoquen i no s'incrementen, en cas contrari hi hauria canvis substancials", han advertit.

>

En aquest punt, han reiterat que són moltes les variables a sortejar en aquests moments per part de les empreses hot eleres, "pendents de les persistents vagues de companyies com Lufthansa i Ryanair".

Aquesta última, la més destacada en volum de passatgers per a l'aeroport de Palma i que ha anunciat convocatòries d'aturades fins al gener, "provoca que vagi canviant diàriament la planificació de vols, amb com és d'essencial i estratègica la connectivitat les Illes", han assenyalat.

Amb tot, la presidenta de FEHM, María Frontera, ha valorat les dades d'ocupació a Mallorca i ha reivindicat que el sector turístic i de l'allotjament és “el que més ocupació crea i de qualitat” des de la pandèmia. "Al sector de l'allotjament hem fet els deures", ha remarcat. punts per sobre del 62% del mateix període de l'any passat, amb només el 63% de la planta oberta.

Així, l'illa continua consolidant la tendència ascendent que va començar per Setmana Santa i que, arribat el mes de juliol, supera les últimes xifres prepandèmia del mateix mes, han indicat des de FEHM.

Aquest increment de la demanda va en consonància amb l'escalada ascendent en la recuperació de viatgers a nivell mundial i la remissió de les diferents onades de contagis.

En detall, de les sis comunitats autònomes (que sumen una quota del 97,2% del total) amb més arribades de turistes internacionals, Balears rep un 24,5% del conjunt, seguida de Madrid (19,7%), Catalunya (19,5%), Andalusia a (12 per cent), Canàries (11,15 per cent) i el País Valencià (10,3 per cent).

La Federació ha fet també referència a l'informe de Conjuntura Turística Hotelera, avançat el dia 22 de juliol per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que recull que l'arxipèlag és la comunitat on han pujat menys els preus hotelers, amb un dos per cent.

Això suposa 11 punts menys de la pujada de preu mitjà nacional, que se situa un 13,2% per sobre de nivells prepandèmia.

"L'increment de la demanda segueix sense traduir-se en una millora dels marges de rendibilitat; les pèrdues de la pandèmia i els costos operatius derivats de l'alça inflacionista són molt superiors i no s'han repercutit percentualment als preus hotelers”, ha explicat la presidenta de FEHM.

Madrid (67,2% ), el País Basc (50 per cent) i Catalunya (42,2 per cent) han registrat els majors augments, seguides dels arxipèlags, "molt més moderats", ja que a les Canàries els preus van pujar un 3,5 per cent ia les Balears, un dos.

Notícies més vistes Avui