PALMA, 20 Oct. Els grups de l'oposició" /> PALMA, 20 Oct. Els grups de l'oposició" />
  • dijous 30 de març del 2023

L'oposició critica la gestió de Cladera i li recorda la polèmica pel patrocini del RCD Mallorca

img

El PP acusa la presidenta insular de "preocupar-se més per tenir contenta Armengol que els mallorquins"

< p> PALMA, 20 Oct.

Els grups de l'oposició al Consell de Mallorca --Partit Popular, Ciutadans, El PI i Vox-- han centrat gran part de la seva intervenció en el Debat de Política General a criticar la gestió de la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, a més de recordar-li la polèmica i crisi derivada pel patrocini del RCD Mallorca.

Ho han fet durant la segona jornada del Debat de Política General Insular , a la sala de plens del Consell, que ha arrencat amb la rèplica del PP al discurs que la presidenta va donar dimecres passat.

Els quatre grups de l'oposició han fet poques referències al pla de mesures de 22 milions d'euros anunciat aquest dimecres per Cladera i n'han censurat la gesti ó en matèria de carreteres, serveis socials i turisme.

El portaveu del PP al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha acusat la presidenta Cladera de “preocupar-se més per tenir contenta la senyora Armengol que als mallorquins". "39 mesos després tothom la segueix veient com la consellera d'Hisenda de la presidenta Armengol", ha assegurat.

El popular ha centrat la seva rèplica a criticar la nefasta gestió en matèria serveis socials, mobilitat, ordenació turística i cultura. "Tothom deia que Armengol l'havia fet presidenta del Consell perquè vostè fos el seu relleu el 2023, però realment vostè ha estat un bluf", ha dit sobre Cladera.

"En una situació tan difícil i complicada com la que vivim, amb una inflació disparada, amb un caos total a les carreteres, sense metges els caps de setmana a molts centres de salut, amb un greu problema d'habitatge i coneixent més casos d'explotació sexual de menors tutelades . Ens heu fet passar vergonya”, ha emfatitzat, afegint que l'equip de govern insular ha fet “el ridícul” i ha “desprestigiat” la imatge de la institució.

Entre altres qüestions , Galmés ha recordat "l'espectacle lamentable que han protagonitzat aquest estiu" en referència a la polèmica pel patrocini del RCD Mallorca: "Heu estat més centrats en les vostres lluites internes que en defensar el benestar dels mallorquins". /p>

Finalment, el 'popular' ha destacat que "els mallorquins no aguanten més i demanen a crits un canvi”. D'aquesta manera, ha defensat que “el PP té una alternativa amb un model completament oposat”. "Senyora Cladera, prepareu les maletes que només li queden set mesos de patiment de ser la presidenta del Consell. A partir del mes de maig, podrà tornar on li agrada tant, a la seva plaça de funcionària", ha sentenciat. p>

També el portaveu de Cs al Consell Insular, Osvaldo Cifre, ha fet referència a la crisi a la institució insular pel patrocini de clubs esportius. "Tenint en compte el que hem viscut en aquests darrers dos mesos, ens semblava, si més no, atrevit, intentar oferir una imatge d'unitat en un debat com el d'avui". De fet, segons Cifre, les paraules de cohesió i unitat "no van aparèixer ahir" al discurs de la presidenta.

Gran part de la intervenció de Cs s'ha centrat, a més, en la gestió de els serveis socials. Concretament, Cifre ha criticat que malgrat l'augment de pressupost a l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), el treball de l'equip de govern insular no arriba al que ha de ser el seu objectiu primordial: cobrir la demanda existent en matèria social de aquesta illa".

En aquest punt, ha esmentat les menors tutelades, un tema en què Cs aposta perquè es faci un grup de seguiment en tractar-se d'una qüestió "tan important i delicada" . "Li puc assegurar que ens mantindrem molt allunyats de les posicions que danyen conscientment el que diuen que volen protegir", ha afegit.

Així mateix, ha criticat la política lingüística del Consell, "plenament impregnada per una visió catalanista", i ha lamentat que la política territorial està "basada en la limitació, la prohibició i la imposició del seu criteri".

A més, Cifre ha insistit en la necessitat de" seguir apostant pel turisme”, mostrant-se contrari a la postura de MÉS i Podem sobre aquest sector, i ha reiterat la importància que arribin les inversions de carreteres. "Un any després seguim sense conveni, sense partida pressupostària i, a la llum dels últims anuncis fets per Sánchez, sense cap previsió que n'hi hagi", ha dit.

Per la seva banda, el portaveu de Vox al Consell de Mallorca, Pedro Bestard, ha censurat la relació entre els socis de la institució els qui, “competint entre si”, han protagonitzat “un nou any de polèmiques i divisió”. D'aquesta manera, s'ha referit a la polèmica del RCD Mallorca que, segons ha dit, ha provocat “una falta de credibilitat” al Consell. "Trobem a faltar un equip de govern coordinat", ha expressat Bestard, que ha titllat de "sectàries" les polítiques de PSIB, MÉS i Podem.

Ha demanat inversions públiques als nuclis turístics i facilitar l'accés a l'habitatge als joves, entre altres qüestions, però ha incidit sobretot que les menors tutelades siguin “la principal prioritat” per al Consell. Sobre aquesta última qüestió, ha remarcat que la missió del Parlament Europeu, en què ha participat Vox, ha posat a Cladera "els punts sobre les ies".

Finalment, la portaveu d'El PI a la institució, Xisca Mora, ha apuntat que "la percepció general és que el Consell és una màquina de posar obstacles i prohibicions", en lloc d'una administració que dóna solucions a la ciutadania.

Mora ha assegurat que troba a faltar debatre més sobre les places turístiques, atès que el Consell és la institució que té la competència territorial i turística. "El canvi d'ús és una gran oportunitat per avançar en qualitat turística, reduir places i obtenir habitatges a preus assequibles", ha defensat, alhora que ha rebutjat les "posicions antiturístiques" d'alguns partits del Consell. /p>

"Senyora presidenta, vostè ahir demanava als consellers que no fessin soroll. Ja entenem que vostè ahir ens digués que no volia soroll, després del xou que li van muntar els seus socis amb l'ajuda als clubs esportius. Després d'aquest espectacle es pot entendre que vostè faci una crida al silenci", ha dit sobre la polèmica del RCD Mallorca.

També ha censurat les polítiques de mobilitat, atès que, segons ell, " no existeix ni programació, ni gestió que doni qualitat al nostre sistema viari”. En aquest punt, s'ha referit als 230 milions del conveni de carreteres i ha considerat que l'Estat "s'ha rigut de tots els mallorquins".

A més, s'ha oposat a "una economia subvencionada" a Mallorca i ha plantejat apostar pels emprenedors i la llibertat d'empresa, ja que "les subvencions són mesures extraordinàries, necessàries per estimular o recolzar moments de dificultat". "Cap país és líder a base d'ajudes ia base d'una economia subvencionada", ha afegit.

"És temps de canvi i El PI portarà aquest canvi al Consell de Mallorca. Perquè els mallorquins i mallorquines tenen drets que no poden quedar en declaracions retòriques ofegades per la burocràcia i la desídia", ha conclòs Mora.

Notícies més vistes Avui