Notícies Balears.

Notícies Balears.

La acusada d'intentar matar al seu marit a Menorca pacta amb la Fiscalia i assumeix una condemna per lesions imprudents. L'acusada d'intentar matar al seu marit a Menorca pacta amb Fiscalia i assumeix una condemna per lesions imprudents.

La acusada d'intentar matar al seu marit a Menorca pacta amb la Fiscalia i assumeix una condemna per lesions imprudents.

L'acusada d'intentar matar al seu marit a Menorca pacta amb Fiscalia i assumeix una condemna per lesions imprudents.

PALMA, 18 Març.

La dona acusada d'intentar matar al seu marit a Menorca ha quedat exculpada del delicte d'intent d'homicidi i en el seu lloc ha estat condemnada per lesions per imprudència greu.

Mitjançant un pacte amb Fiscalia, la processada ha acceptat una condemna de tres mesos de presó per aquest delicte, així com un any i nou mesos per maltractament en l'àmbit familiar. En total, dos anys de presó que no complirà perquè han estat suspesos durant cinc anys.

Com a part de l'acord processal amb la defensa, la Fiscalia ha modificat la seva acusació considerant ara que la dona no va injectar personalment insulina al seu marit, ancian i malalt, però la responsabilitza per haver-li deixat a mà la dosi carregada "sense prestar l'atenció deguda i exigida per l'estat psíquic del seu marit".

Segons les noves conclusions del fiscal, que ha assumit la processada, va ser així com l'home, sense ser diabètic, es va injectar a ell mateix la insulina per error, provocant una hipoglucèmia que li hauria costat la vida de no rebre atenció mèdica urgent.

Originalment la Fiscalia demanava per la dona una pena total de deu anys de presó.

D'aquesta manera, la processada únicament ha reconegut que maltractava al seu marit, amb qui es va casar el 2017 quan ell tenia 88 anys -la diferència d'edat entre ambdós era de més de 20 anys-.

En virtut de l'acord assolit, la dona ha confessat que obligava l'ancià, malalt d'alzheimer, a realitzar tasques dures que implicaven carregar pes i que li provocaven caigudes i cops, i que contínuament l'amenaçava.

L'home va morir uns mesos després de l'episodi de la insulina, però de forma natural. A més de la pena de presó, a la dona també se li ha condemnat en costes i se li prohibeix la tinença d'armes durant quatre anys.