Notícies Balears.

Notícies Balears.

La Aemet activa divendres l'alerta groga a Balears per pluges, tempestes i fenòmens costaners.

La Aemet activa divendres l'alerta groga a Balears per pluges, tempestes i fenòmens costaners.

A Menorca està previst que dissabte s'activi, a més, el nivell taronja.

PALMA, 4 de gener.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha informat de l'activació, aquest divendres, de l'alerta groga a Balears per precipitacions acumulades, fenòmens costaners i tempestes, algunes de les quals es mantindran fins dissabte, quan està previst el nivell taronja per fenòmens costaners a Menorca.

A Mallorca, concretament a la Serra de Tramuntana, s'activarà el nivell groc divendres, quan s'espera una precipitació acumulada en una hora de 20 mil·límetres. A més, també hi haurà alerta groga per tempestes al nord i nord-est de l'illa i per fenòmens costaners a la Serra, nord, nord-est i sud de Mallorca, amb vents de fins a 60 quilòmetres per hora (força set) i onades de fins a tres metres.

A Menorca també s'esperen divendres precipitacions de 20 mil·límetres en una hora, mentre que a Eivissa i Formentera s'activarà el mateix dia l'avís groc per fenòmens costaners, ja que s'esperen vents de component nord de fins a 60 quilòmetres per hora amb onades de tres metres.

D'altra banda, per dissabte la Aemet preveu activar a partir de les 00.00 hores l'avís taronja a Menorca per fenòmens costaners. Concretament, s'espera vent de nord de fins a 70 quilòmetres per hora (força set o vuit) amb onades de quatre metres.

De la seva banda, Emergències 112 ha activat també avisos per meteorologia adversa. En detall, s'activa l'Índex de Gravetat (IG) 1 a Menorca per fenòmens costaners; l'IG0 a Mallorca i Menorca per pluges i tempestes, i l'IG0 per fenòmens costaners a Mallorca, Eivissa i Formentera.