• dijous 2 de febrer del 2023

La Biblioteca Can Sales acollirà a l'octubre el festival literari Palma Fantàstica amb un concurs de microrelats

img

PALMA, 16 Ago.

La Biblioteca Can Sales acollirà entre els dies 6 i 8 d'octubre el Festival de Literatura i Altres Gèneres Fantàstics Palma Fantàstica amb un concurs de microrelats.

En un comunicat, el Govern, a través de la Direcció General de Cultura, ha anunciat aquest dimarts que el festival literari estarà organitzat per l'escriptor de fantasia Comandament de Mithril i comptarà amb un concurs de microrelats obert a totes les edats amb l'únic requisit que els participants tinguin un compte d'Instagram.

Respecte les pautes per als relats, han de ser originals, estar escrits en espanyol, tenir una extensió màxima de 250 paraules i publicar-se a Instagram entre l'1 i el 19 d'agost. A més, cal esmentar @palmafantastica i utilitzar l'etiqueta #MiReinoPorUnaPluma.

Un altre dels requisits per al relat és que s'incloguin dues criatures de fantasia. L'organització ha detallat que, per exemple, poden ser elfs i centaures, hidres i xuclabres, vampirs i ogres, dracs i gnoms, o altres.

El jurat del concurs literari, compost per l'organitzador, Comandament de Mithril, i membres del Gremi de Llibreters de Mallorca, Leticia Suárez i Adrià Morell, escollirà dos finalistes segons els criteris d'estètica, qualitat literària i originalitat, i es comunicarà als autors que han estat elegits a través dels comptes d'Instagram.

Pel que fa als premis, el primer seleccionat guanyarà una correcció professional d'un relat de fins a cinc pàgines (o primer capítol d'un llibre) a càrrec d'Arkana o Alicia Moll; una traducció d'un relat de fins a cinc pàgines a l'italià a càrrec de Sabrina Pino i Marcela Ivonne; i publicar el relat a la revista digital Tentáculo Pupl i Romas Santiago.

Per la seva banda, el segon guanyador es farà també amb la correcció professional, a més d'un lot de llibres. Els organitzadors han detallat que tots els participants guanyaran una subscripció gratuïta de tres mesos a la revista digital de fantasia, terror i ciència-ficció Tentáculo Pulp, per a dispositius Android compatibles. A més, els relats es llegiran en directe durant el festival literari.

El festival Palma Fantàstica celebrarà així la seva segona edició, dedicada a les criatures fantàstiques, després d'una primera edició que es va celebrar l'octubre del 2021 i que va tenir com a convidats destacats l'escriptora Concha Perea, creadora del magnífic món de fantasia steampunk TerraLinde (La cort dels miralls i L'última primavera), i l'escriptor Vicente García (El llibre de Sarah i Apocalipsi Island).

Notícies més vistes Avui