La CAEB recorda que les subvencions del Govern són per a projectes i confia en un acord per als Pressupostos.

La CAEB recorda que les subvencions del Govern són per a projectes i confia en un acord per als Pressupostos.

La presidenta de la patronal, Carmen Planas, espera acabar l'any recuperant l'activitat econòmica de 2019

PALMA, 15 Des.

La presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Illes Balears (CAEB), Carmen Planas, ha recordat aquest divendres que les subvencions que rep l'entitat del Govern, juntament amb altres patronals i sindicats, són per finançar projectes concrets ja que són econòmicament autosuficients i ha expressat la seva confiança que finalment els partits polítics puguin arribar a un acord que permeti aprovar els Pressupostos autonòmics.

En una trobada amb els mitjans per felicitar el Nadal, Planas ha qualificat el 2023 com un any positiu en l'àmbit econòmic i ha afegit que, amb la previsió de creixement del 3,8 per cent, el conjunt de les Balears --Menorca, Mallorca i Eivissa ja ho han fet-- podrà recuperar les xifres econòmiques de 2019.

"Crec que no és bo que es proroguin els Pressupostos, però espero que puguin arribar a un acord. No som polítics, defensam els interessos dels empresaris i esperem que hi hagi acord perquè ens beneficia a tots", ha afirmat en relació a les negociacions per aprovar els comptes autonòmics del 2024.

En aquest sentit, ha recordat que aquest dijous, durant una reunió, la presidenta del Govern, Marga Prohens, va avançar que el cap de setmana serà "intens" per les negociacions, tot i que els va dir que "estiguessin tranquils".

En relació a l'esmena de Vox per eliminar les subvencions a sindicats i patronals, Planas ha insistit en la independència de l'entitat i en la "gran tasca" que realitzen. "El que ens donen repercuteix en el benestar dels ciutadans. Tenim un pla d'igualtat, de fons europeus, de reinserció laboral, tenim un programa d'acreditació de persones que estan treballant en aquests moments i no tenen una qualificació professional perquè tinguin facilitat per incorporar-se al món laboral", ha relatat.

La presidenta de CAEB ha anunciat que la pròxima setmana es farà públic l'informe de conjuntura del tercer trimestre i ha expressat la seva confiança que el 2024 la inflació es moderi, tot i que sigui difícil d'assolir l'objectiu del dos per cent marcat per la Unió Europea.

"Creiem que l'any 2024 serà un any bo, que hi haurà una temporada turística bona, com ha estat aquesta, i com les que vam tenir abans de la pandèmia", ha conclòs.

Tags

Categoría

Illes Balears