"La campanya 'La justícia, també en català' oferirà cursos de llenguatge jurídic en català per al personal i la ciutadania"

PALMA, 12 de gener.

La campanya 'La justícia, també en català' -- La justícia, també en català -- oferirà cursos de formació de llenguatge jurídic en català adreçats al personal de justícia i a la ciutadania en general, amb l'objectiu de promoure l'ús de la llengua catalana dins de l'administració de justícia i entre els diferents operadors jurídics.

La presentació de les noves accions de la campanya ha tingut lloc aquest divendres en un acte en què s'ha anunciat que l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) organitzarà diferents cursos de formació de llenguatge jurídic en català, segons ha informat la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport en una nota de premsa.

En concret, un dels cursos va adreçat al personal de l'administració de justícia, un altre és per a personal de l'administració pública i dos, oberts a la ciutadania en general.

Així mateix, han assenyalat que es posarà en funcionament un servei d'assessorament lingüístic, adreçat tant als professionals de l'administració de justícia com als operadors jurídics, i un pla pilot de dinamització lingüística en una comarca judicial de Balears, entre altres iniciatives que es poden desenvolupar al llarg de l'any.

En l'acte de presentació han intervingut el president del Tribunal Superior de Justícia (TSJIB), Carlos Gómez, i el director de l'IEB, Llorenç Perelló, que ha apuntat que "aquestes accions només són algunes de les quals es duran a terme al llarg del 2024". "Esperem anar avançant en un dels sectors on actualment trobem més oportunitats de millora en l'ús de la llengua catalana", ha afegit.

De la mateixa manera, Perelló ha subratllat que des de l'IEB es treballarà per "donar resposta a les demandes de l'administració de justícia i dels operadors jurídics" i per incorporar nous actors al grup de treball de la campanya.

Segons han detallat, la iniciativa 'La justícia, també en català' va néixer el 2021 impulsada pel TSJIB, el Govern, la Gerència Territorial del Ministeri de Justícia, el Col·legi d'Advocats, el Col·legi de Procuradors, el Col·legi de Graduats Socials, el Decanat dels Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles de Balears, el Col·legi Notarial, i l'Obra Cultural Balear.

Categoría

Illes Balears