• dijous 30 de març del 2023

La Cimera sobre Mobilitat reclama accions "urgents" per accelerar el retorn als nivells turístics prepandèmia

img

Es reforçarà la interoperabilitat dels diferents certificats Covid

Maroto subratlla que, de cara a futures pandèmies, caldrà preservar la mobilitat internacional, aplicant els protocols i coneixements adquirits durant la gestió del Covid

EIVISSA, 8 Jul.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha destaca aquest divendres la necessitat d'impulsar una "acció urgent" per accelerar el retorn als nivells turístics internacionals previs a la pandèmia i, per això, es treballarà en un entorn de viatges "segur, adaptable i sense interrupcions".

Maroto ha presentat a Eivissa les conclusions de la Cimera Internacional sobre Mobilitat juntament amb l'ambaixador d'Espanya a l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), Manuel Escudero.

Així , una altra de les conclusions assolides és que no disposar de protocols comuns pot provocar desconfiança i confusió entre els viatgers, i per això la importància d'aconseguir una "coordinació més estreta en el futur".

Els participants, en representació de 36 països, han ressaltat a més la importància d'adoptar un enfocament basat en el fet que la política se centra en evidències científiques, amb mesures equitatives i inclusives i amb un intercanvi continu d'informació epidemiològica entre països.

Una altra de les conclusions és la necessitat de contribuir a aconseguir sistemes de salut més resilients davant la possibilitat de noves pandèmies, evitant possibles impactes negatius sobre el sector dels viatges.

Des de la Cimera han instat la presidència d'Indonèsia del G20 a garantir que els acords aconseguits avancin amb caràcter d'urgència.

L'objectiu del fòrum ha estat promoure principis comuns per facilitar la recuperació dels viatges internacionals. Així, a la trobada s'ha abordat la manera que els certificats Covid siguin interoperables i traslladaran a la presidència del G20 la necessitat d'avançar en aquesta possibilitat.

Maroto ha destacat també la importància que els països europeus amb Certificat Covid tinguin alhora interoperabilitat amb països com els Estats Units o el Japó.

La ministra ha recordat que el G20 desenvolupa ja els projectes pilot que permetran reforçar aquesta interoperabilitat dels certificats Covid. La feina, ha afegit, culminarà a la reunió del G20 de novembre.

"Necessitem que tots els països entenguin que és la solució a la gestió d'una manera responsable d'una pandèmia que ens ha d'ajudar a entendre quins han estat els errors i encerts”, ha explicat. Maroto ha assenyalat que, de cara a futures pandèmies, caldrà preservar la mobilitat internacional, aplicant els protocols i coneixements adquirits durant la gestió del Covid.

"Des de l'OCDE es desenvoluparan projectes pilot que ens permetin tenir un sistema de sistemes, una unificació dels diferents certificats existents a tot el món", ha afegit.

L'ambaixador, per la seva banda, ha assegurat que estan "molt contents" ja que el treball a l'OCDE ha estat "impecable". Sobre les conclusions, ha indicat que són "molt positives", encara que la feina continua ja que cal assegurar la tranquil·litat de tots per garantir el nivell dels viatges internacionals.

Notícies més vistes Avui