Notícies Balears.

Notícies Balears.

La comissió d'investigació del Congrés sobre mascaretes cita dilluns a Armengol, Negueruela i Palomino. La comissió d'investigació del Congrés sobre mascaretes cita dilluns a Armengol, Negueruela i Palomino.

La comissió d'investigació del Congrés sobre mascaretes cita dilluns a Armengol, Negueruela i Palomino.

La comissió d'investigació del Congrés sobre mascaretes cita dilluns a Armengol, Negueruela i Palomino.

MADRID, 7 de maig.

La comissió del Congrés que investiga els contractes d'emergència per la compra de material sanitari en pandèmia ha citat per a aquest dilluns a la presidenta de la Cambra Baixa i expresidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, i a dos ex alts càrrecs d'aquell Executiu regional, que va pagar 1,4 milions d'euros a Soluciones de Gestión -- l'empresa de la 'trama Koldo' -- per les seves mascaretes.

Segons ha informat el president de la comissió, el socialista Alejandro Soler Mur, la Mesa d'aquest òrgan ha acordat iniciar aquestes tres compareixences sobre els contractes adjudicats pel Govern balear a les onze del matí amb Manuel Palomino, que va ser director del Servei de Salut de les illes (IB-Salut) durant la pandèmia.

Ja en sessió vesprina, a les quatre de la tarda, es procedirà a l'interrogatori de l'actual portaveu del PSOE al Parlament Balear, Iago Negueruela, que va ser conseller de Treball, Comerç i Indústria dels Govern d'Armengol, entre el 2015 i el 2023.

La compareixença de la presidenta del Congrés s'ha fixat per les sis de la tarda. En una compareixença pública el passat mes de març, Armengol va negar haver rebut "ordres" o "pressions" de la trama Koldo per adquirir material o reclamar la devolució de part del mateix, tot i que no va aclarir qui del Ministeri de Foment els va aconsellar contractar amb Soluciones de Gestión.

Armengol sempre ha mantingut que totes les ofertes que els arribaven per a la venda de material durant la pandèmia es passaven als tècnics del Servei Balear de Salut, que eren els qui revisaven preus i materials i decidien si contractaven o no.

El PP, que va arribar a demanar la dimissió d'Armengol com a presidenta de la Cambra per considerar-la possible "col·laboradora necessària" de la 'trama Koldo', ha votat en contra de la seva compareixença davant la comissió del proper dimarts, segons han explicat fonts parlamentàries.

.