La Comissió Europea incorpora les Balears en un programa de descarbonització 100% el 2030.

La Comissió Europea incorpora les Balears en un programa de descarbonització 100% el 2030.

PALMA, 1 Des.

La Comissió Europea ha inclòs les Illes Balears en un programa de la Comissió Europea de descarbonització 100% el 2030, una decisió que ha celebrat aquest divendres el conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro.

El programa selecciona territoris insulars per accelerar la seva descarbonització total i aconseguir la seva independència energètica per a l'any 2030. Una trentena d'arxipèlags i illes de tot el continent han estat seleccionats després de presentar els seus projectes i full de ruta cap a un sistema energètic lliure de carboni.

Balears va presentar la seva candidatura el passat mes de setembre a través de la Direcció General d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic.

El conseller ha expressat "enorme satisfacció" davant d'un fet que "demostra el compromís i serietat d'aquesta comunitat autònoma i el seu Govern davant la transició energètica".

Per la seva banda, el director general d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, Diego Viu, ha remarcat que el projecte suposa una injecció "vital" en la lluita contra el canvi climàtic.

Viu ha valorat que implica que la Comissió Europea proporcionarà assistència integral a aquests territoris en els pròxims anys perquè siguin capaços d'accelerar els seus plans de descarbonització i aconseguir els objectius molt abans del 2050.

.

Tags

Categoría

Illes Balears