La conductora investigada per l'accident mortal de Llubí declara haver fumat un cigarret de marihuana la nit anterior.

La conductora investigada per l'accident mortal de Llubí declara haver fumat un cigarret de marihuana la nit anterior.

La dona explica que la bicicleta va fer un gir inesperat i es va creuar pel davant

PALMA, 20 Oct.

La conductora investigada per l'accident mortal de Llubí (Mallorca), pel qual va morir una nena de quatre anys que anava en bicicleta, ha declarat davant la Guàrdia Civil que havia fumat un cigarret de marihuana la nit anterior als fets.

L'accident va tenir lloc el passat dimecres al voltant de les 09.00 hores a la carretera que uneix Inca i Muro, a les rodalies de Llubí, quan la menor anava amb la seva mare en una bicicleta elèctrica. La conductora va donar positiu en cannabis i anfetamines en la prova indiciària i ha demanat una altra de contrast.

La conductora del turisme va prestar declaració davant la Guàrdia Civil aquest dijous a última hora acompanyada del seu advocat, després de confirmar-se que la menor, després de romandre ingressada a la UCI pediàtrica de Son Espases, havia mort. La mare continua en estat crític.

La investigada -que no va ser detinguda, sinó que després de les diligències va quedar en llibertat- va sostenir en la seva declaració davant els agents que va fumar un cigarret cap a les 20.00 hores del dia anterior, i va mantenir en tot moment que el matí de l'accident ja no es trobava sota els efectes del cannabis.

Va explicar que aquell matí havia portat els seus fills a l'escola i havia passat per una pastisseria, sense cap incident.

La dona va explicar que, quan circulava per la carretera, va veure la ciclista pedalant a la voravia i va fer una maniobra per avançar-la i deixar-li espai, sense arribar a envair el carril contrari.

En aquest sentit, la conductora va afirmar que la ciclista va fer un gir inesperat cap a l'esquerra, com per travessar la carretera transversalment, i es va creuar en la seva trajectòria. Així, la conductora va negar que hi hagués un atropellament per darrere.

Fonts properes al procés han informat que el cotxe presentava el cop al costat esquerre, el del conductor. Donat que el cotxe i la bicicleta anaven en el mateix sentit, la bicicleta quedaria a la dreta del cotxe en avançar-la. No obstant això, l'atès recull que el cop va ser una embestida perpendicular central.

La conductora va donar positiu en marihuana i anfetamines en la prova indiciària que es practica protocolàriament, i ha sol·licitat una de contrast.

Malgrat tot, l'atès de la Guàrdia Civil recull que la dona no presentava símptomes de trobar-se sota la influència de cap substància: es va mostrar col·laborativa, s'expressava de forma clara i lògica, els seus moviments i coordinació eren correctes i no presentava dilatació en les pupil·les. Els agents van reflectir que "no s'aprecia influència" de substàncies tòxiques.

El tram en què va ocórrer l'accident no disposa de càmeres actives. Hi va haver un testimoni, un tècnic sanitari que conduïa en el sentit contrari i que va prestar el primer auxili a les víctimes. La conductora va sortir ilesa de l'accident, tot i que es trobava en estat de xoc i va ser atesa a un hospital.

.

Tags

Categoría

Illes Balears