La consellera Marta Vidal compareixerà dimarts vinent al Parlament sobre els pisos de Metrovacesa.

La consellera Marta Vidal compareixerà dimarts vinent al Parlament sobre els pisos de Metrovacesa.

PALMA, 10 Des.

La consellera de Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, compareixerà dimarts que ve en el ple del Parlament, per explicar les seves relacions amb el fons voltor AEW, implicat en l'operació de compravenda dels 88 pisos de Metrovacesa al barri de Nou Llevant de Palma, i la decisió del seu departament de paralitzar l'expedient de tanteig i retracte sobre els immobles.

Cal destacar que dimarts que ve hi haurà dues sessions plenàries i que serà a la primera, que començarà a les 09.00 hores, amb les preguntes de la sessió de control al Govern, en què compareixerà la consellera de Habitatge, Territori i Mobilitat.

En aquest sentit, la diputada de Unidas Podemos, Cristina Gómez, ha considerat que "no és seriós" que el Govern enviï l'expedient de compra dels pisos de Metrovacesa a la Fiscalia perquè "faci una feina pel seu compte, sense fer el mínim d'esforç de concretar els fets i l'autoria", per la qual cosa ha defensat que, en dret penal, "les causes generals estan prohibides".

A l'hora mateix, en aquest ple es votarà la proposta de MÉS per crear una comissió no permanent d'investigació sobre la revocació de l'actual Govern de l'acord de la passada legislatura per la compra, per tanteig i retracte, de 88 habitatges de Metrovacesa.

També, es debatran durant aquesta sessió plenària el cost de la "segregació" lingüística, el contingut de la Llei de Costes que està elaborant el Govern, les dades de l'atur, l'alerta sanitària mundial per la pneumònia infantil silenciosa i l'avaluació dels primers sis mesos de legislatura, entre altres qüestions.

El Grup Socialista interpel·larà a més el Govern en matèria de fons europeus en aquesta primera sessió plenària. I, en la segona, instarà al debat per a la presa en consideració d'una llei del PSIB per regular el sector del taxi a Balears, amb la qual es pretén mantenir els 30 minuts de precontractació dels serveis de VTC.

El portaveu parlamentari dels socialistes, Iago Negueruela, ha agraït al president del Parlament, Gabriel Le Senne, i la resta de grups les "facilitats" que han donat al PSIB per impulsar aquesta iniciativa, amb la qual volen "protegir tot el sector del taxi", especialment per als serveis de transport de fins a nou places.

Negueruela ha ressaltat que es tracta d'una normativa "important" que han negociat amb el sector del taxi, tant en la passada legislatura com en l'actual, ja que afecta a un àmbit que "s'ha de regular" i del qual depenen "moltes famílies a Balears".

L'objectiu d'aquesta llei és "evitar certs competències deslleials", que els socialistes han vist en altres territoris de l'Estat, amb "una normativa avançada" per posar ordre en un sector al qual s'incorporen les VTC i que requereix d'una ordenació.

Aquesta norma, a més de mantenir aquesta mitja hora d'antelació per demanar un VTC, serviria per impedir que es fessin operacions interurbanes amb VTC. La presa en consideració d'aquesta llei es debatrà en un ple extraordinari després de l'ordinari de dimarts.

Tags

Categoría

Illes Balears