Notícies Balears.

Notícies Balears.

La construcció del primer tram del Segon Cinturó de Palma es farà aquesta legislatura per 110 milions d'euros.

La construcció del primer tram del Segon Cinturó de Palma es farà aquesta legislatura per 110 milions d'euros.

PALMA, 25 Març.

La construcció del primer tram del Segon Cinturó de Palma es durà a terme aquesta legislatura, ja que el seu inici està previst per d'aquí a dos anys, per un valor de 110 milions d'euros.

Així ho ha explicat aquest dilluns en roda de premsa el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, qui ha destacat la necessitat d'aquesta infraestructura, "lamentablement aturada per la manca de voluntat de l'anterior executiu d'esquerres d'aquesta institució".

Segons ha detallat, el projecte suposa "un pas important" per a la descongestió circulatoria, minimitza l'impacte paisatgístic i contempla un vial cívic.

També preveu la construcció de carrils bici i aparcaments dissuasoris i proposa una solució "al problema" del Coll d'en Rebassa, perquè s'allunya la carretera "i, sobretot, no es demoliran cap de les edificacions existents".

"El tram 1 serà l'única gran infraestructura que impulsarem aquesta legislatura. Tindrà un cost de 110 milions d'euros, una quantitat molt important que farà imprescindible recuperar els 230 milions d'euros--del conveni de carreteres-- que el Govern central va robar a tots els mallorquins", ha censurat Galmés.

D'altra banda, el conseller insular de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, ha explicat que la durada de les obres seria d'aproximadament un any i mig o dos anys.

De moment està aprovat i, ara, s'està licitant la redacció del projecte constructiu, on s'han presentat cinc empreses amb un pressupost de 1,4 milions d'euros.

El futur enllaç es desenvoluparà a través d'un túnel de 845 metres de longitud que tindrà dos carrils per sentit. A més, disposa d'un ramal d'accés directe a la zona industrial i comercial.