• dimecres 30 de novembre del 2022

La consultora Izertis s'encarregarà d'implantar l'administració electrònica al Parlament balear

img

Requerirà dotar el Parlament de tota la infraestructura necessària per passar a una gestió basada en documentació electrònica

PALMA, 13 Oct.

La consultora tecnològica Izertis ha resultat adjudicatària del contracte per implantar un sistema de gestió documental i arxiu electrònic al Parlament balear, un pas per modernitzar la institució i permetre que tota la documentació es gestioni digitalment.

< p> El procés integrarà les diferents eines de tramitació interna de la Cambra i assegurarà la conservació de documents i expedients electrònics, segons ha informat aquest dijous Izertis en una nota de premsa.

Així, es pretenen millorar els serveis ciutadania, diputats i altres administracions, treballant en la innovació tecnològica, l'eficiència pressupostària i la governança. Un dels avantatges serà "agilitzar tasques que freqüentment alenteixen el treball diari del personal de l'administració", com ha destacat Joan Ramon Guillén, Head of Public & Health d'Izertis.

El projecte requerirà dotar el Parlament de tota la infraestructura necessària per passar del paper a una gestió basada en documentació electrònica. És a dir, la tramitació electrònica "ha de constituir l'acció habitual de les administracions", segons incideixen des de l'Àrea Tecnològica i de Gestió Patrimonial.

El gestor documental, l'arxiu i la seva integració a diferents tramitadores es consideren "pedres angulars" de l'administració electrònica del Parlament. Sobre la plataforma es desenvolupen tots els objectes documentals i arxivístics corresponents als processos administratius i de tramitació parlamentària.

"Balears es troba en un moment clau en la transformació digital del Parlament, i per a nosaltres és un privilegi poder acompanyar-los amb els nostres professionals en aquest moment històric”, ha expressat Guillén, que ha destacat l'experiència de la consultora tant en administracions nacionals com internacionals.

La tecnològica Izertis és una de les consultores més conegudes per a la Administració Pública a Espanya. Actualment té en marxa altres projectes de transformació digital amb les Comunitats de Madrid, Cantàbria i Galícia i amb diferents ministeris i institucions com l'Agència Europea de Defensa, o el Banc Mundial.

Notícies més vistes Avui