Notícies Balears.

Notícies Balears.

La creació d'empreses augmenta un 27% a les Illes Balears a l'abril.

La creació d'empreses augmenta un 27% a les Illes Balears a l'abril.

GRÀFICS: Enllaç amb llistat de gràfics disponibles al final del text.

PALMA, 10 juny.

La creació de noves empreses a les Balears va augmentar un 27% interanual al mes d'abril, amb un total de 494 societats mercantils constituïdes, en un mes en què les empreses dissoltes van ser 76, un 8,6% més, segons les dades difoses aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Es tracta del millor resultat de constitució d'empreses en un mes d'abril a la regió de la sèrie històrica. Amb l'ascens d'abril, la creació d'empreses a les Balears surt dels números negatius que va registrar el mes anterior.

Per a la constitució de les 494 empreses creades el passat mes d'abril se subscriuren una mica més de 6,74 milions d'euros, la qual cosa suposa un 28,6% menys que en el mateix mes de fa un any.

De les 76 empreses que van tancar el passat mes d'abril a les Balears, 66 ho van fer de forma voluntària; tres per fusió amb altres societats i les altres set restants per altres causes.

La creació d'empreses es va incrementar a totes les comunitats respecte al mateix mes de l'any anterior amb Extremadura (+91%) i Navarra (+84,3%) a la capçalera.

D'altra banda, el nombre de societats mercantils que van ampliar capital va augmentar un 6,1% a les Balears al mes d'abril, fins a les 87 empreses. El capital subscrit en aquestes ampliacions va assolir els 66,74 milions d'euros, xifra un 67,87% superior a la d'abril de l'any anterior.

A tota Espanya, el nombre de noves societats mercantils es va disparar un 36,3% al mes d'abril respecte al mateix mes de l'any anterior, fins a sumar un total de 11.752 empreses, la seva xifra més elevada en un mes d'abril des de 2007.

Contingut multimèdia:

Gràfics de societats mercantils

Url de descàrrega: https://www.epdata.es/datos/estadistica-sociedades-mercantil...