• dimarts 6 de juny del 2023

La DGT intensifica la vigilància aèria de les carreteres de les Illes, amb especial atenció a la Serra de Tramuntana

img

PALMA, 17 Ago.

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha posat en marxa una campanya d'intensificació de la vigilància aèria de les carreteres a Balears i amb especial atenció a la Ma-10, la carretera de la Serra de Tramuntana, una zona "especialment conflictiva".

En una nota de premsa, l'organisme ha subratllat que la relaxació dels conductors habituals per les dates estivals, així com la presència d'un gran nombre de conductors no familiaritzats amb les carreteres de l'arxipèlag, provoquen un augment de les infraccions.

Entre les infraccions més habituals captades pels mitjans aeris de la DGT es troben avançaments en zones de línia contínua o ciclistes sense respectar la distància mínima; estacionaments en interseccions, canvis de direcció indeguts, no respectar el senyal de STOP, transportar persones en emplaçaments incorrectes, no portar el cinturó de seguretat, tant conductors com passatgers, o l'ús del telèfon mòbil durant la conducció.

< p> Per aquest motiu, gràcies als drones de què disposa la DGT, s'està duent a terme un seguiment exhaustiu de les carreteres de les illes per tal de controlar els comportaments infractors que s'estan detectant aquestes últimes setmanes amb la intensa circulació típica dels mesos d'estiu.

En el cas de Mallorca, s'està controlant especialment la Ma-10 a la Serra de Tramuntana, ja que es tracta d'una zona "especialment conflictiva" ia la que el trànsit aquests mesos d'estiu augmenta considerablement.

A la resta de les illes, també s'estan controlant des de l'aire les carreteres, especialment les més freqüentades, vigilància que es mantindrà fins al f inal de la temporada d'estiu per prevenir sinistres de trànsit.

A més dels controls amb drones i amb agents, l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil persegueix qualsevol comportament indegut del que es tingui coneixement de forma fefaent, com és el cas del conductor investigat recentment per conducció temerària a la Serra de Tramuntana, a la carretera Ma-10.

Notícies més vistes Avui