• dilluns 5 de juny del 2023

La Diputació Permanent debatrà abans del ple de dimarts si el Govern respondrà les preguntes de l'oposició

img

També contemplarà si la reforma fiscal del PP entra a l'ordre del dia

Ciutadans diu que té serioses dubtes" sobre la realització de la sessió de control

PALMA, 20 Jul.

La Diputació Permanent decidirà abans del ple de dimarts que ve del Parlament si el Govern haurà de respondre o no a les preguntes de control per part dels partits de l'oposició i si entra a l'ordre del dia el debat de reforma fiscal proposat pel PP.

En roda de premsa, la portaveu parlamentària del PSIB, Pilar Costa, ha argumentat que, encara que “el control sempre és necessari”, el Parlament té períodes extraordinaris i ordinaris. "El període ordinari va acabar al juny i als extraordinaris vam prioritzar les lleis pendents d'aprovació o que s'estan tramitant", ha declarat.

De la mateixa manera s'ha expressat el diputat de MÉS per Mallorca al Parlament Joan Mas, que ha assenyalat que la sessió de control "es decidirà aquests dies".

Cal recordar que a l'anterior ple extraordinari, els grups del Pacte van votar en contra de realitzar la sessió de control de preguntes al Govern durant la sessió plenària.

Sobre això, la coordinadora de Ciutadans Balears i portaveu parlamentària de la formació, Patricia Guasp, ha considerat que seria un "esperpent i atropellament democràtic" que no es realitzara aquesta sessió de control.

"Exigeixo al PSIB, Unides Podem i MÉS per Mallorca que respectin els ciutadans, que no s'amaguin i que no tornin a vetar les preguntes al Govern i les competències de la oposició", ha insistit Guasp, que ha asseverat tenir "seriosos dubtes" obre la seva aprovació.

En resposta, el portaveu parlamentari d'Unidas Podemos, Alejandro López, ha titllat de "surrealista" que Ciutadans parli de veto i, alhora, "exigeixi als grups majoritaris un vot que vol el seu grup".

"Si no tens la majoria, has de respectar la decisió de la majoria", ha etzibat davant els mitjans de comunicació.

Notícies més vistes Avui