Notícies Balears.

Notícies Balears.

La empresa del cas Koldo va oferir al Govern per telèfon l'enviament de mascaretes, inicialment per a una altra administració. L'empresa del cas Koldo va oferir al Govern per telèfon l'enviament de mascaretes, inicialment per a una altra administració.

La empresa del cas Koldo va oferir al Govern per telèfon l'enviament de mascaretes, inicialment per a una altra administració.

L'empresa del cas Koldo va oferir al Govern per telèfon l'enviament de mascaretes, inicialment per a una altra administració.

El IbSalut va acceptar i els tràmits es van fer ràpidament: "Quan ofereixen el carregament de l'avió, o està sortint o ja està en l'aire"

PALMA, 28 de febrer.

Solucions de Gestió i Suport a Empreses SL, l'empresa investigada en el cas Koldo per presumptes mordides en contractes de pandèmia, va oferir al Govern per telèfon l'enviament del carregament de mascaretes, un encàrrec que aparentment anava destinat a una altra administració que per circumstàncies que es desconeixen no es les va quedar.

Així es desprèn de la documentació de l'expedient que ha desgranat aquest dimecres en una roda de premsa l'actual director general de l'IbSalut, Javier Ureña.

Concretament, el primer document de l'expedient és el correu electrònic que el 25 d'abril de 2020, el titular de l'empresa, Íñigo Rotaeche -un dels investigats- va dirigir a l'aleshores director de Gestió i Pressupostos de l'IbSalut, Manuel Palomino.

Aquest correu, amb l'assumpte 'Contingut avió 26/04/2020 KN95', va ser enviat tant a la direcció corporativa de Palomino com a una de domini particular.

Malgrat tot, segons es desprèn de les al·legacions de l'empresa el passat novembre, abans d'aquell correu electrònic hi va haver una conversa telefònica, tot i que els actuals responsables del servei desconeixen entre qui i en quines circumstàncies.

En el missatge, Rotaeche remetia documentació sobre la qualitat de les mascaretes que transportava un avió que arribaria a Barajas l'endemà, un material que, es deia, podria arribar a les Balears.

No obstant això, segons Ureña, sembla ser que l'encàrrec anava originalment destinat a una altra administració, tot i que desconeixen per què no se les va quedar i es van oferir en el seu lloc a les Balears. De fet, el director de l'IbSalut ha assenyalat que "quan ofereixen el carregament de l'avió, o està sortint o ja està en l'aire, perquè arriba en hores a les Balears via Madrid".

Així, el mateix 25 d'abril es va valorar fer la compra i es van iniciar els tràmits amb l'entitat que actuaria com a representant duaner de l'IbSalut per coordinar l'entrega. El 27 d'abril es va elevar acta de conformitat de la recepció entre Solucions de Gestió i el representant duaner, de 1,4 milions de mascaretes en 1.329 capses.

El 5 de maig es va executar l'ordre de pagament dels 3,7 milions i el 8 de maig el Consell de Govern es va donar per assabentat de la contractació d'emergència. El 12 de maig es va publicar l'anunci a la Plataforma de Contractació.

Posteriorment es van practicar anàlisis al material rebut i es va comprovar que no complia els requisits d'una mascareta FFP2, motiu pel qual el Govern ha formulat reclamació econòmica.