Notícies Balears.

Notícies Balears.

La Eurocàmera amonesta Bauzà per assetjament psicològic a un assessor parlamentari.

La Eurocàmera amonesta Bauzà per assetjament psicològic a un assessor parlamentari.

BRUSSELS, 28 Feb.

La presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, ha anunciat aquest dimecres una amonestació a l'eurodiputat de Ciutadans, José Ramón Bauza, per un cas d'assetjament psicològic a un assessor parlamentari que el va denunciar davant la institució.

"He decidit imposar una sanció pel resultat del seu comportament cap a un assessor que constitueix un cas d'assetjament psicològic", ha anunciat la 'popular' maltesa a l'inici de la sessió parlamentària a Estrasburg.

En concret, Metsola ha aplicat una amonestació contra qui va ser president de les Illes Balears. Es tracta de la sanció més lleu i no comporta suspensió de feina i sou o pèrdua de dietes. El mateix Bauza ha decidit no recórrer la mesura, tal com ha confirmat la presidenta del Parlament Europeu.

El Comitè Consultiu del Codi de Conducta del Parlament Europeu estudiava el seu cas des de feia mesos després de ser denunciat per assetjament laboral per un dels seus assessors parlamentaris. Aquest òrgan analitza les queixes per assetjament psicològic i sexual i és l'encarregat de prevenir aquests episodis en la institució europea.

El comitè treballa en règim de confidencialitat i un cop finalitzada la investigació, remet el seu dictamen i les possibles sancions al president del Parlament Europeu. Al no haver apel·lat la decisió, la sanció contra Bauza és ferma.