Notícies Balears.

Notícies Balears.

La facturación del sector serveis augmenta un 9% a les Balears a gener, segons l'INE. La facturació del sector serveis puja un 9% a les Balears a gener, segons l'INE.

La facturación del sector serveis augmenta un 9% a les Balears a gener, segons l'INE.

La facturació del sector serveis puja un 9% a les Balears a gener, segons l'INE.

PALMA/MADRID, 22 Març.

El sector serveis va registrar un augment de la seva facturació del 9% a Palma en relació al mateix mes de 2023, segons dades difoses aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Analitzant aquestes xifres, l'ocupació creada per aquest sector a les Illes va augmentar, a més, un 2,7% interanual.

A nivell nacional, l'augment de facturació en el sector va ser del 2,8% interanual el primer mes de l'any, sent el seu major augment des del passat mes de març. Amb l'increment de gener, les vendes del sector tornen a taxes positives després que al desembre del 2023 caiguessin un 0,7% interanual.

L'ocupació creada pel sector serveis va augmentar un 2,1% a gener respecte al mateix mes de 2023, una taxa una dècima superior a la del mes anterior. L'ocupació del sector porta creixent de manera ininterrompuda des d'abril del 2021.

Corregits els efectes estacionals i de calendari, la facturació dels serveis va augmentar un 0,8% a gener en taxa interanual, el mateix percentatge que l'experimentat al desembre.

En taxa mensual (gener del 2024 sobre desembre del 2023), les vendes del sector, eliminant l'efecte estacional i de calendari, van avançar un 0,1%, dues dècimes menys que al mes anterior. Malgrat això, ja acumulen cinc mesos consecutius d'augment.