La Fiscalia demana 10 anys de presó per a l'exrector de Can Picafort per un segon cas d'abusos sexuals.

La Fiscalia demana 10 anys de presó per a l'exrector de Can Picafort per un segon cas d'abusos sexuals.

L'home va ser condemnat el 2016.

PALMA, 5 d'octubre.

La Fiscalia demana deu anys de presó per a l'exrector de Can Picafort, Pere Barceló, per un segon cas d'abusos sexuals a una menor de 13 anys, ocorregut entre els anys 2007 i 2008 a la parròquia de l'Assumpció de Maria.

Barceló ja va ser condemnat el 2016 per un altre cas d'abusos sexuals, i va sortir de presó el passat agost. Va ser apartat del sacerdoci el 2011. L'Audiència Provincial té pendent fixar data per aquest nou judici.

En l'escrit consultat per Europa Press, la Fiscalia demana condemnar l'home per presumptament haver abusat sexualment d'una menor que llavors tenia entre sis i set anys d'edat.

El Ministeri Públic argumenta que l'home s'hauria aprofitat que, per la seva condició de sacerdot, podia trobar-se en companyia de la menor sense la presència dels pares. El fiscal acusa l'home de seure la menor a les seves cames i sotmetre-la a tocaments.

A més dels deu anys de presó, la Fiscalia sol·licita una ordre d'allunyament i incomunicació en favor de la víctima per un temps de 20 anys, així com una indemnització de 40.000 euros per les seqüeles psicològiques.

Com ha avançat 'Diari de Mallorca', la Fiscalia indica que els antecedents de l'expàrroc no són computables a efectes de reincidència, en tractar-se de fets anteriors a la condemna del 2016.

Barceló va ser condemnat el 2016 a sis anys de presó per un delicte continuat d'agressió sexual. Va confessar haver abusat sexualment i de forma reiterada, entre 1997 i 1998, d'una monaguilla que llavors comptava amb deu anys d'edat.

El sacerdot havia estat destinat al juny de 1996 a exercir el seu ministeri com a pàrroc de l'Església de l'Assumpció de Maria. En el primer judici, va reconèixer que a principis de 1997 va entaular relació amb la víctima quan ella assistia a la catequesi de forma regular i realitzava tasques de monaguilla juntament amb un altre grup de menors.

La jove va explicar davant del Tribunal la seva experiència entre llàgrimes i, visiblement afectada, va recordar com el 1998 va ser violada en més de deu ocasions mentre li tapava la boca i la subjectava fortament perquè no pogués moure's ni escapar.

Ja a l'estiu de 1997, l'eclesiàstic va ser sorprès quan en el sofà de la parròquia abusava de la menor, en aquest moment no va ser denunciat. A principis de 1998 va prendre de nou la monaguilla a la seva habitació, violant-la en deu ocasions.

No va ser fins al 27 de novembre de 2012 quan la jove, ja major d'edat, va denunciar els fets davant la Guàrdia Civil de Santa Margalida: "Et vaig alliberar perquè ja no podia més", va explicar.

En el judici l'acusat va assegurar sentir-se "totalment penedit" i va acceptar la pena de sis anys de presó, enfront dels 42 anys de presó que sol·licitava la Fiscalia inicialment per a ell. Durant el judici, l'inculpat va manifestar que "un ha de ser alguna cosa millor" i va desitjar "el millor a ella i a la seva família".

El març de 2011, l'Arquebisbat de Mallorca va suspendre cautel·larment Barceló després que coneixés el cas.

L'Església, que va indemnitzar la víctima abans del judici, va impulsar un procediment canònic paral·lel que va concloure abans que la via penal i va desembocar en la màxima pena canònica, l'expulsió de l'estat clerical.

.

Tags

Categoría

Illes Balears