La Fiscalia demana 28 anys de presó per a una mare per intentar matar els seus fills sedant-los amb benzodiazepines.

La Fiscalia demana 28 anys de presó per a una mare per intentar matar els seus fills sedant-los amb benzodiazepines.

La Policia va sospitar que els havia enverinat amb matarrates

PALMA, 11 Des.

La Fiscalia demana una condemna de 28 anys de presó per a una mare acusada d'intentar matar els seus fills sedant-los amb benzodiazepines per després intentar ofegar la major, que tenia 14 anys, a Manacor.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears ha convocat la dona a una vista aquest dimarts a les 9.30 hores.

Els fets van tenir lloc la matinada del 27 de maig de 2023, al domicili familiar. La Fiscalia sosté que la dona va obligar els seus dos fills, un nen de quatre anys i una adolescent de 14, a prendre benzodiazepines sota el pretext de ser pastilles per als ossos, amb la intenció de matar-los.

Els menors van dormir des d'aquell moment fins a la 1.00 hores del dia següent. La fiscal acusa la mare d'haver intentat ofegar la major dels seus fills en dues ocasions durant aquest temps.

En la primera ocasió hauria fet pincel sobre el nas alhora que li tapava la boca; en el segon intent, presumptament va posar la menor sobre ella i li va oprimir el coll amb els braços. La menor es va despertar i va aconseguir alliberar-se de la seva mare, a causa de la seva complexió forta i els seus coneixements de judo, segons la Fiscalia.

Tots dos menors van patir intoxicació medicamentosa i van haver de ser ingressats en una UCI pediàtrica.

La mare va ser detinguda hores després. Segons va informar la Policia Nacional, la dona també hauria pres pastilles i suro, i després va avisar al seu ex parella, pare d'un dels menors, que es trobava dormint en un altre domicili. L'home va donar l'avís als serveis d'emergència.

A la vivenda els agents van trobar nombrosos medicaments, així com un paquet de verí per a rates en el qual en faltava més de la meitat. La investigació sospitava que, després de sedar els menors, la mare havia fet el menjar per als tres i hi havia vessat verí per a animals.

La Fiscalia imputa a la dona dos delictes d'homicidi en grau de temptativa, amb l'agreujant de parentiu. A més de la pena de presó, demana una ordre d'allunyament de 15 anys en favor dels menors, així com una indemnització de 6.350 euros, llibertat vigilada i que se li retiri la pàtria potestat.

Categoría

Illes Balears