La Fiscalia demana presó permanent per a l'home que va matar la seva dona embarassada i el seu fill de set anys a Sa Pobla.

La Fiscalia demana presó permanent per a l'home que va matar la seva dona embarassada i el seu fill de set anys a Sa Pobla.

PALMA, 24 de gener.

La Fiscalia demana presó permanent revisable per a l'home que va confessar haver matat a la seva dona de 28 anys, embarassada d'uns cinc mesos, i al seu fill de set anys a Sa Pobla (Mallorca) el 2021.

El fiscal s'afegeix a les altres dues acusacions, el Govern balear i la família de la víctima, i sol·licita aquesta condemna per l'assassinat del menor. Per la mort de la dona, que el fiscal també qualifica d'assassinat, demana una condemna de 25 anys de presó.

El fiscal afegeix a aquests delictes el d'avortament, en concurs de delictes amb el d'assassinat. El Ministeri Públic destaca en el seu escrit que l'acusat era conscient que amb les seves accions provocaria no només la mort de la seva dona sinó també la del fill comú proper a néixer. L'embaràs es trobava a la setmana 20-21 de gestació.

A més de la pena de presó, el fiscal sol·licita una indemnització per als pares de la dona -a la seva vegada avis de l'altra víctima- per un import de 174.677 euros, i als germans de la difunta amb gairebé 80.000 euros, cadascun.

El doble crim va tenir lloc el 16 de maig de 2021, cap a les 19.00 hores. L'acusat, de nacionalitat marroquina, es trobava en el domicili familiar amb la seva dona, amb qui va mantenir una discussió.

Segons la Fiscalia, l'home va colpejar a la seva dona al cap amb un burí, i en adonar-se que seguia amb vida, va forcejar amb ella i l'ofegà. El fiscal ressalta que li va causar "una mort agònica" i que ho va fer en presència del fill que tenien en comú.

El fiscal relata que "de forma sorprenent i sense possibilitat de defensa", l'home va agafar el petit pel coll i també l'ofegà.

Després d'això, l'home va abandonar l'habitatge. L'endemà, cap a les 16.15 hores, va enviar un missatge al seu cunyat informant que la seva germana estava morta i on es trobaven els cossos; més tard, cap a les 20.00 hores, va trucar a la Guàrdia Civil per confessar que havia matat a la seva dona i fill.

L'acusació particular afegeix a aquest doble crim episodis de maltractament previs. Segons l'advocada, durant la convivència de la parella en el domicili familiar, l'acusat hauria agredit en diferents ocasions, física i verbalment, tant a la dona com al fill comú d'ambdós.

Existien antecedents per violència de gènere, ja que la dona havia denunciat almenys dues vegades al seu company. Llavors la delegada del Govern a les Illes, Aina Calvo, va negar que es produïssin errors en el seguiment de la víctima, que havia tornat a conviure amb l'assassí malgrat dues denúncies per maltractaments el 2012 i el 2018. Segons van explicar des de la Delegació, la denunciant va sortir del programa voluntàriament argumentant que no existien símptomes o risc d'amenaces.

El cas el jutjarà a l'Audiència Provincial un Tribunal del Jurat.

.

Tags

Categoría

Illes Balears