Notícies Balears.

Notícies Balears.

La Guàrdia Civil demana col·laboració d'especialistes per reconstruir l'accident del bus de l'Imserso. La Guàrdia Civil demana col·laboració d'especialistes per reconstruir l'accident del bus de l'Imserso.

La Guàrdia Civil demana col·laboració d'especialistes per reconstruir l'accident del bus de l'Imserso.

La Guàrdia Civil demana col·laboració d'especialistes per reconstruir l'accident del bus de l'Imserso.

PALMA, 12 de març.

La Guàrdia Civil està barallant sol·licitar la col·laboració d'un grup d'especialistes per a la reconstrucció de l'accident ocorregut aquest passat dilluns a la carretera de Sant Llorenç a Son Servera (Mallorca), on un autobús de l'Imserso es va precipitar per un desnivell de dos metres, deixant un total de 24 ferits.

Aquests especialistes podrien procedir de l'anomenat Equip de Reconstrucció d'Accidents de Trànsit (ERAT), segons han concretat fonts properes als fets.

De moment no s'ha confirmat la seva col·laboració, a l'espera de valorar si és necessària la intervenció d'aquest grup o no, tenint en compte que no hi ha hagut cap mort i que el nombre de ferits ingressats s'ha reduït recentment --cinc romanen en hospitals de l'illa--.

En cas que finalment es desplaçessin els especialistes, se'n faran càrrec d'estudiar el que col·loquialment es coneix com la 'caixa negra' del vehicle, consistent en un dispositiu que conté informació sobre la conducció, la velocitat o la frenada de l'autocar.

Cal recordar que el conductor de l'autobús de l'Imserso va donar negatiu en les proves d'alcoholèmia i drogues i va apuntar a una falla mecànica com a causa de l'accident.

Tot i això, els investigadors no descarten cap hipòtesi, tampoc la mencionada falla mecànica, i estudien també una presumible distracció o excés de velocitat, sense que res s'hagi confirmat encara.