• dijous 30 de març del 2023

La Guàrdia Civil descobreix que un home venia a través d'Internet els seus punts del carnet de conduir

img

PALMA, 17 Ago.

La Guàrdia Civil de Balears ha descobert que un home de nacionalitat armènia es publicitava a Internet per vendre els seus punts del carnet de conduir i investiga 91 persones més en diversos punts d'Espanya per falsedat documental que hi acudien per evitar les denúncies i les pèrdues de punts.

Segons ha informat l'Institut Armat en una nota de premsa, l'home tenia el carnet retirat i llençava un saldo de -321 punts. L'individu oferia la seva identitat per figurar com a conductor de motocicletes denunciades per conducció temerària o excessos de velocitat a canvi d'una compensació econòmica.

La investigació es va desencadenar arran d'un incident a mitjans del 2021. En aquell moment , a la carretera Ma-1 durant un mostreig preventiu d'alcoholèmia, el conductor d'una motocicleta va fer cas omís al senyal d'alt d'un guàrdia civil de trànsit, obligant l'agent a apartar-se bruscament per evitar ser atropellat.

< p> La motocicleta va continuar la marxa a gran velocitat, cometent una successió d'infraccions greus durant la fugida. Els guàrdies civils van anotar la matrícula de la moto i van cursar diverses denúncies a la Prefectura Provincial Trànsit per les infraccions observades.

Així, agents del Grup de Recerca i Anàlisi de Trànsit (GIAT), van examinar l'expedient obert la Prefectura Provincial de Trànsit de Balears, ja que havien presentat unes al·legacions contra la sanció imposada al conductor de la moto.

A les al·legacions, una persona de nacionalitat armènia assumia tota la responsabilitat de les infraccions, eximint de aquesta manera al titular de la motocicleta.

No obstant, els agents van comprovar que aquesta persona no disposava de permís de conducció que l'habilités per a la conducció de motocicletes i alhora tenia una pèrdua de vigència del permís de conducció, dimanant de la Prefectura de Trànsit de València. A més, el ciutadà armeni no havia estat a Mallorca en la data en què es va cometre la infracció.

Aquests fets van motivar que s'instruïssin unes diligències per falsedat documental. Va ser investigat el titular de la motocicleta i un amic seu que suposadament el va ajudar a confeccionar el recurs administratiu.

Els guàrdies civils van continuar amb les investigacions ia través de la Prefectura de Trànsit es va poder obtenir un llistat que va anomenar poderosament l'atenció als agents del GIAT, ja que el ciutadà armeni apareixia com a autor de nombroses infraccions greus comeses la gran majoria en territori peninsular.

A més, es donava la circumstància que totes tenien la característica en comú que comportaven la pèrdua de punts del permís, en què els titulars de les motocicletes eren una altra persona que en notificar-li la DGT la sanció, identificava el ciutadà armeni com a conductor en el moment de la infracció, per així quedar eximit de responsabilitat i evitar la detracció de punts del seu permís de conducció.

Després de diverses gestions van esbrinar que aquesta persona es publicitava a Internet a través de pàgina s web danuncis i ofertava la venda de punts del permís de conducció de 75 a 200 euros per punt, a més de limport de la sanció per la infracció. La comunicació entre el comprador i el venedor es realitzava a través de diferents xarxes socials. amb actuacions a les comunitats de Madrid, Comunitat Valenciana, Aragó, Balears, Canàries, Castella i Lleó, Múrcia, Galícia, Cantàbria, Navarra, País Basc, Extremadura, Catalunya, La Rioja i Andalusia.

Finalment, també es va investigar el ciutadà armeni, resident a la Comunitat Valenciana, com a presumpte autor d'un delicte continuat de falsedat documental.

A aquesta persona li figuraven als arxius de la DGT un saldo en negatiu de -321 punts del permís de conducció. No es descarten noves investigacions en estar l'operació en fase d'explotació, ja que es podrien detectar nous expedients fraudulents.

Les investigacions han estat dutes a terme pel Grup de Recerca i Anàlisi de Trànsit de la Comandància de Balears.

Notícies més vistes Avui