• diumenge 29 de gener del 2023

La Guàrdia Civil destrueix 15 quilos de dinamita goma-2 localitzats a Sa Pobla (Mallorca)

img

PALMA, 3 Oct.

Especialistes de la Guàrdia Civil del Grup Especial de Desactivació d'Explosius (GEDEX-NRBQ ) han destruït 15 quilos de dinamita goma-2, 21 detonadors i 12 metres de metxa lenta, que van ser localitzats a Sa Pobla (Mallorca).

Els explosius van ser trobats pels propietaris d'una finca de Sa Pobla , quan feien tasques de neteja en un vell magatzem agrícola, ha informat la Guàrdia Civil en una nota de premsa.

Els explosius, que eren a l'interior d'una caixa, tenien una antiguitat d'entre 40 i 50 anys i es trobaven en molt mal estat. Pel que sembla havien estat adquirits fa dècades per un familiar mort, que posseïa una empresa de construcció, ja que en aquelles dates era habitual utilitzar-los en alguns dels treballs que es realitzaven.

Quan els especialistes de la Guàrdia Civil van comprovar la troballa, la van traslladar a un lloc proper i segur on van procedir a la seva destrucció mitjançant la crema.

Des de la Guàrdia Civil han recordat tota persona que trobi qualsevol material explosiu, projectil o artefacte explosiu, que s'abstingui de tocar, moure o manipular-lo, avisant immediatament al telèfon 062, ja que encara que aparentment sembli inservible pot explosionar.

En el cas dels projectils, l'explosiu sol continuar intacte a l'interior degut a la coberta metàl·lica que els envolten. En el cas dels explosius localitzats a Sa Pobla, el material explosiu estava molt degradat pel pas del temps, cosa que el fa molt inestable i perillós.

Notícies més vistes Avui