• dimarts 21 de març del 2023

La Guàrdia Civil realitza a Eivissa la incautació més gran de cocaïna rosa en una operació amb 14 detinguts

img

IBIZA, 30 Ago.

La Guàrdia Civil ha intervingut a Eivissa la incautació més gran de cocaïna rosa o 2CB realitzada al país, a l'operació desenvolupada aquest dilluns a l'Illa i que ha finalitzat amb la detenció, de moment, de 14 persones.

En concret, s'han afanyat 13,25 quilos de 2CB el valor dels quals al mercat hauria estat d'1,3 milions d'euros. En total, tota la droga incautada a l'operatiu hauria tingut un valor al mercat d'uns 2,3 milions d'euros.

Segons ha informat el coronel cap de la Zona de la Guàrdia Civil a les Balears, Alejandro Hernández, aquest dimarts en una roda de premsa, l'operació 'Via Fora' ha estat desenvolupada pel Grup d'Equips Contra el Crim Organització de la UCO, en col·laboració amb Europol, la NCA britànica i la Direcció de Recerca Criminal i Interpol de la Policia Nacional de Colòmbia. L'operatiu ha aconseguit la desarticulació d'una banda assentada a l'illa d'Eivissa dedicada a l'elaboració, la importació i la distribució de drogues.

Hernández ha explicat que aquest dilluns es van realitzar fins a 12 registres domiciliaris a Sant Josep, Sant Antoni, Es Cubells ia Eivissa, aturant-se 12 persones a qui s'investiga per delictes contra la salut pública, tinença il·lícita d'armes i pertinença a grup criminal. La majoria són britànics residents a Eivissa.

A més, A Colòmbia, han estat detingudes dues dones --una d'elles colombiana i una dels Estats Units-- que havien viatjat al país per negociar l'adquisició de cocaïna.

p>

Als registres, la Guàrdia Civil, a més de la cocaïna rosa, ha confiscat 16,4 quilos de cocaïna; 5,6 quilos de ketamina; 87.000 pastilles d'èxtasi; 493.000 euros en efectiu; 30.000 lliures esterlines i 12.000 dòlars. També s'han interceptat 10 vehicles de mitjana i alta gamma, rellotges de luxe i tres armes de foc curtes i un subfusell.

Des de l'Institut armat han destacat també el caràcter “extremadament violent” de la banda , de manera que l'operatiu ha estat "molt important". El grup criminal fins i tot hauria realitzat a l'illa diversos 'bolcades' o robatoris de droga a altres bandes.

D'altra banda, s'han intervingut 11 vehicles propietat dels detinguts, així com un gran nombre de terminals de telefonia mòbil. L'operació continua oberta i no es descarten noves detencions. reforços perquè a Eivissa hi hagi un turisme segur.

Notícies més vistes Avui