• dimarts 21 de març del 2023

La Guàrdia Civil ressalta el balanç d'arrestos i incautacions de drogues de l'operatiu especial d'estiu

img


PALMA, 12 Oct.

El coronel en cap de la zona de la Guàrdia Civil, Alejandro Hernández Mosquera ha reivindicat aquest dimecres l'èxit de l'operatiu especial desenvolupat durant la temporada turística en la lluita contra el crim i el narcotràfic.

La Guàrdia Civil ha celebrat aquest dimecres la festivitat de la Mare de Déu del Pilar, patrona del cos, amb un acte a la Comandància de Palma presidit pel Coronel Cap de la Zona, Alejandro Hernández Mosquera, i la delegada del Govern, Aina Calvo, amb la presència d'altres autoritats com l'alcalde de Palma, José Hila, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i representants del Govern.

Hernández Mosquera, que ha començat el seu discurs en català, ha recordat que l'actual temporada turística, després de la pandèmia, ha estat un “important repte” " per a les Forces i Cossos d e Seguretat per garantir un nivell de seguretat acord "a l'excel·lència turística de les Illes".

Segons ha indicat, el desplegament, reforçat amb agents de la península, va complir amb el doble objectiu d'oferir-ne una sensació de seguretat a residents i turistes i de desplegar operacions contra el crim organitzat.

En aquest sentit, ha destacat la confiscació més gran de cocaïna rosa dut a terme a Espanya, així com al voltant d'una tona d'altres drogues. i l'arrest de més d'un centenar de criminals i diversos milions d'euros en embargaments.

Hernández Mosquera ha fet especial esment a l'excap de Salvament Marítim de Palma, Miguel Félix Chicón, per la tasca incansable "per complir els rescats al mar.

Félix Chicón ha estat, precisament, un dels condecorats durant l'acte i ha pronunciat unes paraules en nom de la resta de reconeguts.

Per la seva part, la delegada del Govern ha subratllat que la Guàrdia Civil "creix i es consolida amb els temps” i ha subratllat el compromís dels agents amb la seguretat de les persones. Calvo ha fet especial esment a la col·laboració amb l'FBI per a la intervenció a Palma de iots d'oligarques russos.

Notícies més vistes Avui