Notícies Balears.

Notícies Balears.

La hospederia de Lluc va rebre una denúncia el 2022 que el Consell de Mallorca anterior no va gestionar. L'hospederia de Lluc ja va rebre una denúncia el 2022 que l'anterior govern del Consell de Mallorca no va tramitar.

La hospederia de Lluc va rebre una denúncia el 2022 que el Consell de Mallorca anterior no va gestionar.

L'hospederia de Lluc ja va rebre una denúncia el 2022 que l'anterior govern del Consell de Mallorca no va tramitar.

PALMA, 15 de maig.

La hospederia del Santuari de Lluc ja va ser denunciada el 2022, tot i que l'equip anterior de govern al Consell de Mallorca no va gestionar aquell procediment.

Ho ha explicat aquest dimecres en declaracions als mitjans el conseller insular de Turisme, José Marcial Rodríguez, arran de l'obertura d'un expedient sancionador a la hospederia del Santuari per diversos incompliments.

El responsable de Turisme de la institució insular ha confirmat l'obertura de l'expedient a l'establiment, en el marc de les centenars d'inspeccions que el departament que dirigeix està realitzant per combatre l'oferta il·legal.

"L'equip anterior de govern no va actuar amb el compromís que tenim ara", ha insistit Rodríguez.

Respecte a l'expedient actual, el conseller insular no ha concretat els motius que han portat els inspectors a iniciar-lo, assegurant que no ha consultat el redactat i que, en tot cas, és secret. Així mateix, tampoc ha concretat a quines sancions s'enfrontaria la hospederia que gestiona l'Obispado de Mallorca.

Amb l'inici de l'expedient s'obre un període d'al·legacions que podria allargar-se durant diversos mesos i que, de moment, no tenen efecte en l'activitat, que segueix anunciant-se en plataformes de reserves.

José Marcial Rodríguez ha qualificat com a fortuït el fet que el coneixement de l'expedient sancionador s'hagi conegut precisament pocs dies després que l'bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, expressés la seva preocupació per la saturació que pateixen les carreteres de Mallorca i que afecten sovint a aquest indret.

Des de l'Obispado han mostrat aquest dimecres la seva disposició i voluntat de subsanar qualsevol irregularitat que es pugui detectar, si finalment així succeeix, a la hospederia del Santuari de Lluc, tot i apuntant que, de moment, ni l'Obispado ni el Santuari han rebut cap comunicació en forma d'expedient o denúncia per part de la institució insular i que l'únic document disponible a dia d'avui és l'acta que els inspectors van redactar després de la seva visita al santuari la setmana passada.

En tot cas, independentment que aquest procediment acabi o no en una sanció, l'Obispado insisteix que en cap cas hi ha la voluntat de mantenir cap irregularitat i que posaran en regla o actualitzaran qualsevol situació que es requereixi, si finalment així es reclama.