Notícies Balears.

Notícies Balears.

La incidència de virus respiratoris augmenta a les Balears pel fred i els contactes socials.

La incidència de virus respiratoris augmenta a les Balears pel fred i els contactes socials.

PALMA, 27 Des.

La incidència de virus respiratoris com la grip, la Covid o el VRS que causa la bronquiolitis està augmentant a les Balears en els últims dies principalment per l'arribada del fred i l'augment dels contactes socials, tot i que sense arribar a nivells alarmants o preocupants.

La presència dels virus va en augment a l'arxipèlag, tot i no tant com a altres regions com Madrid, però es manté en el que es podria considerar normal per a aquesta època de l'any, segons ha explicat a Europa Press el cap de Microbiologia de l'Hospital de Son Espases, Antonio Oliver.

Davant aquest escenari, Oliver ha advertit que, tot i que fins al moment les Urgències dels hospitals de les Balears no han experimentat moments de saturació, sí que és previsible que la pressió pugui augmentar properament.

En relació als nivells de vacunació, el doctor Oliver ha reconegut que respecte a altres anys han sofert un descens, però ha explicat que, donat que gran part de la població ha passat els virus, els casos cursen amb una menor gravetat.

Pel que fa al VRS, que pot afectar especialment als bebès, ha assenyalat que després de registrar un pic de pressió en les últimes jornades, a partir d'ara podria registrar una baixada en la incidència.

Respecte al coronavirus i la nova variant coneguda com a 'pirola', el cap de Microbiologia de Son Espases ha assenyalat que, tot i que segueix estant present, no està derivant en casos greus.

En relació a aquesta qüestió, el president del sindicat mèdic Simebal, Miguel Lázaro, després de participar en una audència al Consolat de Mar, ha fet una crida a la població perquè es vacuni i preste una atenció especial a les persones amb problemes cardiorrespiratoris davant l'actual pic d'incidència.

Segons les dades del Govern recollides per Europa Press, a la setmana 50 de l'any, entre l'11 i el 17 de desembre, les Balears presentaven una taxa de grip de 31,8 casos per cada 100.000 habitants i del 34,9 en el cas del VRS amb forts increments respecte a setmanes anteriors; i de 11 casos per cada 100.000 habitants en Covid.

.