Notícies Balears.

Notícies Balears.

La Inspecció de Treball tramita sancions per prop de 150.000 euros després d'una operació policial en la reforma d'un hotel.

La Inspecció de Treball tramita sancions per prop de 150.000 euros després d'una operació policial en la reforma d'un hotel.

PALMA, 14 de maig.

Inspecció de Treball tramita sancions per una suma d'aproximadament 150.000 euros després d'una actuació de la Policia Nacional en les obres de reforma d'un hotel a Manacor.

Segons ha informat la Cap de la Policia Nacional de Balears en una nota de premsa, el dispositiu es va dur a terme el passat 25 de març, amb més de 20 agents policials i Inspecció de Treball.

Les investigacions es van iniciar arran d'una comunicació de la Policia Local. Durant un servei rutinari a prop de l'hotel, una patrulla va observar actituds sospitoses en diversos treballadors i va informar la Policia Nacional. El subgrup d'Estrangeria va iniciar gestions i va informar a Inspecció de Treball.

Donades les dimensions de l'obra, es va dissenyar un dispositiu especial per poder inspeccionar totes les dependències i localitzar els treballadors sense que cap pogués escapar per evitar el control policial.

Simultàniament, els funcionaris es van situar a les entrades i al llarg del perímetre de l'hotel i van començar a revisar les estances de forma ordenada.

Diversos treballadors van intentar escapar corrent per la zona de la piscina, per saltar la tanca exterior, però al veure policies van optar per amagar-se en diversos racons de l'interior de l'hotel. Van arribar a ficar-se dins dels armaris de les habitacions, en espais dels soterranis i entre les antenes de l'hotel a la terrassa, entre altres llocs.

La Policia va poder localitzar 60 treballadors que pertanyien a diferents empreses subcontractades per l'hotel. Almenys 12 operaris de les obres es troben en situació irregular a Espanya, sense permís per treballar legalment. També es va detectar diversos treballadors sense alta a la Seguretat Social, sense contracte o amb altres irregularitats.

Segons la Policia, es preveu que Inspecció de Treball imposi fortes sancions a les empreses per a les quals treballaven irregularment els treballadors, i la suma total arribaria a aproximadament uns 150.000 euros. Tampoc es descarta que els fets puguin implicar un delicte per a algun dels titulars de les mercantils.

Com a part del seu compromís en la lluita contra l'explotació laboral, la Policia ha anticipat que realitzaran noves inspeccions al municipi en les properes setmanes.