Notícies Balears.

Notícies Balears.

La Junta Electoral ordena retirar les tanques publicitàries de Vox sobre la campanya de la lliure elecció de llengua. La Junta Electoral ordena retirar les tanques publicitàries de Vox sobre la campanya de la lliure elecció de llengua.

La Junta Electoral ordena retirar les tanques publicitàries de Vox sobre la campanya de la lliure elecció de llengua.

La Junta Electoral ordena retirar les tanques publicitàries de Vox sobre la campanya de la lliure elecció de llengua.

PALMA, 30 d'abril.

La Junta Electoral Provincial de les Illes Balears ha ordenat retirar dues pancartes publicitàries de Vox a Palma i a Inca sobre la campanya de lliure elecció de llengua, en resposta a una denúncia del PSIB.

La resolució, adoptada aquest dilluns, també accepta una altra denúncia del PSIB sobre la difusió d'un comunicat del Govern sobre la creació d'habitatges a Eivissa, i ordena retirar-lo. El PSIB va assegurar que els cartells de Vox i la nota informativa vulnerarien la Llei orgànica de règim electoral general (LOREG) en relació amb les eleccions europees.

Els cartells de Vox mostraven la imatge d'un nen al qual un adult tapa la boca, donant a entendre que això és el que passa "sense Vox", i al mateix nen somrient sense ser silenciat, acompanyat de la llegenda "amb Vox". Protagonitza el cartell el lema "el primer pas cap a la llibertat. Campanya de lliure elecció de llengua".

En les seves al·legacions Vox va argumentar que els cartells no tenen contingut electoral, no porten imatges dels seus candidats, ni demanen el vot de cara a les eleccions al Parlament Europeu.

La Junta Electoral rebutja els seus arguments: recorda que des de la convocatòria de les eleccions fins a l'inici de la campanya està prohibit fer publicitat dels partits i no es pot justificar per l'exercici de les seves activitats ordinàries, independentment del contingut.