• dimecres 29 de març del 2023

La Justícia declara nul l'acord municipal per declarar Calvià com a municipi "antitaurí"

img

PALMA, 10 Oct.

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha declarat nul l'acord de l'Ajuntament de Calvià, d'octubre de 2015, per declarar el municipi "antitaurí".

El recurs va ser presentat per la Fundació Toro de Lidia contra la sentència del Jutjat número 2 de Palma , que desestimava el recurs interposat per aquesta Fundació contra la moció de l'Ajuntament de Calvià.

A través d'aquest acord de 2015, l'Ajuntament declarava el municipi com a "amic dels animals i antitaurí", així com a "contrari a la pràctica de les curses de bous i manifestant la seva voluntat que no se celebrin curses de tots a cap plaça de bous de Balears".

A la sentència, la Sala considera que encara que l'acord del Consistori implica que no se celebrin curses de brau s, "aquesta celebració no depèn de decisió municipal en estar fora de les seves competències".

En aquest sentit, al·ludeix a la raó d'anul·lar un acord d'un ple de l'Ajuntament "consistent en una declaració de naturalesa política sobre un tema que, tot i ser considerat per la majoria dels regidors d'interès per al conjunt de veïns, no està dins de les competències municipals”.

Davant d'aquesta sentència, contra la qual hi ha recurs recurs de cassació, la Fundació Toro de Lidia ha recordat que “cap de les ciutats o municipis que vulguin declarar els seus antitaurinisme té la capacitat legal”. "Això és, ara com ara, il·legal", ha reblat el portaveu de la Fundació, Chapu Apaolaza.

XOX

Notícies més vistes Avui