Notícies Balears.

Notícies Balears.

La llei de Polígons seguirà endavant amb la recopilació d'informació entre grups d'interès.

La llei de Polígons seguirà endavant amb la recopilació d'informació entre grups d'interès.

PALMA, 12 de març.

El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha anunciat aquest dimarts que la tramitació del projecte de llei de Polígons Industrials seguirà endavant amb la recopilació d'informació entre els grups d'interès per a l'elaboració de la norma.

Així ho ha avançat el conseller, qui aquest dimarts ha presentat els resultats de la consulta prèvia sobre la nova llei a entitats i organitzacions socials, amb presència de patronals, sindicats, associacions del sector i administracions públiques.

Segons ha informat la Conselleria en nota de premsa, durant la trobada s'han analitzat diverses legislacions i models de polígons industrials impulsats per comunitats com Catalunya, Comunitat Valenciana, Galícia o Múrcia, que han servit per impulsar estratègies de promoció industrial amb l'objectiu de promocionar i modernitzar àrees econòmiques urbanes i industrials.

Des del Govern han afirmat que el nou marc legal permetrà evolucionar cap a nous models de gestió, amb un alt grau de flexibilitat i capacitat d'adaptació a les necessitats i realitats del territori per aconseguir dinamitzar i revitalitzar espais on es concentren activitats industrials, comercials o de serveis.

La trobada ha comptat amb la participació de representants de patronals; les cambres de comerç, indústria i navegació del territori; associacions sectorials; sindicats; col·legis professionals i entitats locals. També ha assistit, per part de l'Executiu autonòmic, la directora general d'Indústria i Polígons Industrials, Ingrid de la Fuente.

Cal recordar que com a pas previ a l'exposició pública, la Conselleria va dur a terme el primer mapa dels 53 polígons de les Illes, un document que ha servit de prèvia a la redacció de la futura llei.

L'objectiu del mapa és posar nom i cognoms al sector dels polígons industrials de Balears i evidenciar amb dades la seva rellevància per a l'economia de les Illes. Segons ha destacat la Conselleria, els resultats van mostrar que el sòl industrial insular alberga 6.163 empreses que donen treball a 53.830 persones i la seva facturació total és de 10.495 milions d'euros.

La nova Llei de Polígons industrials marcarà les línies del joc, afavorirà la creació de treball, el desenvolupament industrial, empresarial i econòmic, i incentivarà la competitivitat.

La Llei també té per objectiu impulsar la modernització, innovació i promoció dels polígons per retenir i incrementar el número d'empreses que hi s'hi situen.

Està previst que per a la direcció i gestió dels polígons s'estableixi un sistema de col·laboració públic-privada i es promogui l'associacionisme.