• dilluns 5 de juny del 2023

La magistrada del cas Cursach adverteix que el Tribunal "no tolerarà cap mena de pressió"

img

La presidenta de la Sala ha contestat així a les insinuacions de "manca d'imparcialitat" del lletrat Gaspar Oliver

PALMA, 20 Jun.

La magistrada Samantha Romero ha advertit aquest dilluns, durant la continuació del judici del cas Cursach, que el Tribunal "no tolerarà cap tipus de pressió", després de les declaracions realitzades per l'advocat Gaspar Oliver en què ha sol·licitat l'expulsió de l'acusació particular i ha insinuat una "falta d'imparcialitat".

"Estem entrant en una dinàmica que no és tolerable, al més mínim comportament estrany, pressió o qualsevol cosa que observem a la nostra vida habitual, serà denunciat", ha dit Romero durant la sessió, celebrada a la Secció Primera de l'Audiència Provincial.

"Arribarem fins al final , actuarem en la legalitat en tot moment”, ha afegit la presidenta de la Sala, a l temps que Oliver ha exposat la seva "confiança total" al Tribunal.

Prèviament, el lletrat havia assenyalat que el judici era "ingovernable", que la instrucció estava sent controlada i que les dues acusacions particulars eren "instrumentals" i actuaven sobre els seus interessos i els del jutge Manuel Penalva i del fiscal Miguel Ángel Subirán.

Per la seva banda, el fiscal Juan Carrau ha considerat que l'expulsió de les acusacions particulars "seria massa dràstica" i que la qüestió prèvia de falta d'imparcialitat esmentada per Oliver allarga les presentades per altres lletrats.

En la mateixa línia s'ha expressat un dels advocats de l'acusació particular, qui ha remarcat que no té intenció d'instrumentalitzar la causa. "Si hagués indici de dubte, l'última cosa que vull és perjudicar els meus presentats perquè jo estigui assegut aquí, així que m'apartaré si es veuen perjudicats" ", ha conclòs.

Notícies més vistes Avui