• dijous 30 de març del 2023

La NBA sanciona Robert Sarver amb un any de suspensió i deu milions de dòlars

img

PALMA, 13 Set.

El propietari del RCD Mallorca i dels Phoenix Suns, Robert Sarver, ha estat sancionat per la NBA amb un any d'inhabilitació i deu milions de dòlars de multa per conductes "racistes, menyspreu a dones empleades, comentaris inapropiats relatius al sexe oa l'orientació sexual, així com comentaris irrespectuosos".

A un comunicat publicat aquest dimarts a Twitter per la Lliga nord-americana, concreten que "el senyor Sarver, en almenys cinc ocasions durant el seu mandat a l'organització Suns/Mercury, va repetir la paraula N --nigger-- en referir-se als comentaris de altres".

Així mateix, han posat d'exemple altres situacions similars, com "conductes inapropiades cap a dones emprades fent comentaris sexuals al lloc de treball", o en les quals Sarver va dur a terme " un tracte degradant i dur cap als empleats".

Per tot això, la investigació independent realitzada per la NBA porta el propietari del Mallorca a ser suspès de l'organització Suns i Mercury pel període d'un any.

Durant aquest termini, Sarver no podrà ser present a cap instal·lació d'equip de la NBA o WNBA --lliga femenina--, ni participar en cap esdeveniment o activitat de tots dos, o representar els Suns o Mercury en cap espai públic o privat, entre altres qüestions.

També haurà de participar en un programa d'entrenament basat en el respecte i la conducta apropiada al lloc de treball.

A més, haurà de respondre a una multa de deu milions de dòlars, el màxim permès per la NBA, que aniran destinats a associacions dedicades a la lluita contra la discriminació per sexe o raça.

Notícies més vistes Avui