Notícies Balears.

Notícies Balears.

La neteja de torrents a les Balears arriba als 72,3 quilòmetres el 2023.

La neteja de torrents a les Balears arriba als 72,3 quilòmetres el 2023.

La Direcció General de Recursos Hídrics avança en tasques essencials de conservació i manteniment.

PALMA, 24 de setembre.

La neteja de torrents a les Balears, que depèn de la Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria del Mar i del Cicle de l'Aigua, ha aconseguit cobrir 72,3 quilòmetres fins ara aquest any.

Segons ha informat la Conselleria del Mar i del Cicle de l'Aigua en una nota de premsa, la Direcció General de Recursos Hídrics ha centrat els esforços en la neteja i conservació dels torrents de les Balears, cobrint un total de 72,3 quilòmetres fins aquest 2023.

Així, a Mallorca s'ha actuat sobre 57.103 metres lineals, amb treballs distribuïts en tres zones. Per una banda, Tramuntana, on s'han netejat 21.107 metres; per altra, la zona Central, on s'ha treballat sobre 18.360 metres; i, finalment, el Llevant, on es van netejar 17.636 metres.

Mentrestant, a Menorca, s'ha treballat sobre 8.323 metres, centrant-se sobretot en àrees com Es Mercadal, Ferreries i Ciutadella. I a Eivissa s'ha cobert un total de 6.969 metres en trams de rellevància com Santa Eulària des Riu o Sant Joan de Labritja.

Les tasques realitzades van des del desbrossament i la poda fins a la retirada de residus, a més d'accions de conservació i millora que comprenen la reparació de murs i la rectificació de cursos fluvials.

La planificació del manteniment de torrents i la seva execució es controla des del Servei de domini públic hidràulic de la Direcció General de Recursos Hídrics i es realitza amb criteris d'avaluació del risc existent, prioritzant aquelles zones definides de especial risc d'inundació, zones properes als nuclis de població, sortides al mar, proximitat a infraestructures sensibles i altres punts de rellevància, establint zones de primer, segon i tercer ordre.

La Conselleria ha fixat en les seves directrius estratègiques de gestió sostenible augmentar la despesa en manteniments de torrents durant els pròxims quatre anys, per tal de poder cobrir els trams, atendre les peticions d'altres administracions i particulars, tot en definitiva per aconseguir una minimització del risc d'inundació.