• diumenge 29 de gener del 2023

La nova estació de bombament des Llombards connecta la xarxa de sanejament d'aquest nucli al clavegueram de Santanyí

img

L'Agència Balear de l'Aigua ha invertit més de 700.000 euros a les instal·lacions

PALMA, 20 Ago.

La nova estació de bombament des Llombards, en què l'Agència Balear de l'Aigua ha invertit més de 700.000 euros, connecta des d'aquesta setmana la xarxa de sanejament d'aquest nucli al clavegueram de Santanyí.

>

Segons ha informat Conselleria de Medi Ambient i Territori aquest dissabte en una nota de premsa, l'Agència Balear de l'Aigua ha posat en funcionament, aquesta setmana, la nova Estació de Bombeig d'Aigües Residuals (EBAR) del nucli des Llombards , a Santanyí. Les obres es van iniciar l?any passat per permetre la connexió d?aquesta zona al sistema general de sanejament del municipi.

La nova estació de bombament condueix les aigües residuals des de la xarxa de clavegueram d'aquest nucli de població fins a la estació depuradora d'aigües residuals del municipi per poder ser tractades. La infraestructura s'ha dimensionat per a un cabal diari de 147 metres cúbics per dia i un cabal punta de 25 metres cúbics per hora i donarà servei a una població màxima estimada de 735 habitants.

Les obres han tingut un cost de 721.790,71 euros --amb l'IVA inclòs-- i, a més de l'EBAR, han inclòs la construcció d'un pou de bombament de 12 metres quadrats de superfície i 4,5 metres d'alçada lliure així com l'execució de 3.370 metres col·lector d'impulsió. La nova EBAR s'ubica a uns terrenys de 98 metres quadrats cedits pel consistori, en compliment del conveni de col·laboració signat amb l'Agència l'agost del 2018.

XOX

Notícies més vistes Avui