La placa de Es Culleram torna a Eivissa cent anys després en una exposició al Museu Puig des Molins.

La placa de Es Culleram torna a Eivissa cent anys després en una exposició al Museu Puig des Molins.

IBIZA, 18 Oct.

El director general de Cultura, Pedro Vidal, assistirà a Eivissa a la inauguració de l'exposició temporal 'Para nuestra señora Tinnit, la poderosa. La placa de Es Culleram, cent anys després', que es podrà visitar a partir del divendres al Museu Monogràfic Puig des Molins.

Segons ha informat la Conselleria de Cultura del Govern, l'exposició es realitza en el centenari del seu descobriment i fruit de la col·laboració entre el Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera (MAEF) i el Museu Arqueològic d'Alacant, institució que en custodia.

La placa s'exposa per primera vegada a Eivissa juntament amb els principals materials del jaciment que han permès realitzar una nova interpretació del santuari púnico d'Es Culleram.

La mostra ha rebut el suport de la Direcció General de Cultura del GOIB, la Diputació d'Alacant i la col·laboració de l'Associació d'Amics del MAEF.

Des del Govern han explicat que el 1907 un grup d'arqueòlegs eivissencs integrants de la Societat Arqueològica Ebusitana van descobrir la cova-santuari d'Es Culleram, un dels jaciments més emblemàtics de l'arqueologia feniciopúnica.

Anys més tard, el 1923, un veí de la zona de Sant Vicent de sa Cala va trobar de forma fortuïta una placa de bronze inscrita que relatava informació molt valuosa sobre l'ús que es va fer del santuari en època púnica.

Amb motiu del centenari, entre els dies 20 i 23 de novembre s'organitzarà un cicle de conferències sobre la cova d'Es Culleram i els estudis realitzats sobre la placa i el culte a la deesa Tinnit.

Tags

Categoría

Illes Balears