• divendres 31 de març del 2023

La Plataforma contra l'Ampliació de l'Aeroport alerta del "col·lapse climàtic" davant el previsible rècord de turistes

img

PALMA, 26 Ago.

La Plataforma contra l'Ampliació de l'aeroport ha alertat aquest divendres del "col·lapse climàtic" davant el previsible rècord de turistes el 2022 a Balears.

En una roda de premsa celebrada aquest divendres, l'associació ha assegurat que aquest estiu el turisme excessiu ha posat en evidència "els límits , els riscos i la vulnerabilitat" del model econòmic "hiperturístic" de les Illes.

A més, l'entitat ha demanat que es redacte un nou Pla Director de l'Aeroport de Palma" adequat a la realitat de la crisi ecològica" i que es compleixin les declaracions d'"emergència climàtica" realitzades pel Govern i el Govern d'Espanya.

En aquest sentit, la portaveu de la plataforma, Margalida Roselló, ha exigit al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que gestiona Aena, que limiti els vu els i "no tingui en compte només els diners".

"Estem en una emergència climàtica de primer ordre i no podem seguir mirant a un altre costat, perquè ens empobreix, no ens fa més rics" ", ha emfatitzat Roselló.

Per la seva banda, el representant de Friday's for Future, Pere Joan, ha criticat la "passivitat de les administracions" i que s'aposti per la "massificació" "com a model turístic.

"S'han superat tant els límits climàtics com els socials i s'han saturat els serveis de l'arxipèlag; aquest any vindran dos milions més que els que van venir el 2019", ha detallat.

Finalment, la portaveu del GOB, Margalida Ramis, ha avançat que es preveu per al 27 de setembre una acció reivindicativa per a evidenciar "el col·lapse de les Illes i la inacció política".

XOX

Notícies més vistes Avui