Notícies Balears.

Notícies Balears.

La Policia desmantella una xarxa criminal de distribució de droga a Ibiza i altres zones d'Espanya.

La Policia desmantella una xarxa criminal de distribució de droga a Ibiza i altres zones d'Espanya.

La Policia Nacional espanyola i la Policia Nacional de França han desarticulat una de les més grans organitzacions criminals internacionals dedicades al tràfic de drogues sintètiques a Espanya desabastint els seus magatzems d'aquestes substàncies en l'eix nord del país. L'operació conjunta, coordinada pel Jutjat d'Instrucció número 1 d'Alcalá de Henares, ha estat un cop important per a la lluita contra aquesta mena d'estupefaents, després de la detenció de 13 persones, entre elles el líder del grup, en onze registres realitzats a Barcelona, Burgos, Cantàbria i Madrid.

En els registres s'han trobat un total de 150.000 pastilles d'èxtasi, 135 quilos de speed, 25 quilos de ketamina, quatre quilos de cocaïna rosa, 900 ampolles d'anabolitzants i més de 10.000 litres de precursores de drogues.

Entre les detencions, també s'ha desmantellat un complex laboratori de processament de speed a Alcalá de Henares i un altre de producció i distribució d'anabolitzants a Barcelona, que explotava la mare del fals químic encarregat de la transformació de les substàncies sintètiques. La policia ha destacat que la xarxa no tenia límits geogràfics, distribuint narcòtics a les comarques de Cantàbria i Burgos, a més de la província de Barcelona, Ibiza i la capital espanyola.

El líder de la xarxa, anomenat "El Cap", presuntament es dedicava a transportar la droga des dels Països Baixos a Espanya. La policia també va descobrir una branca de distribució de droga a Burgos i Cantàbria, on van localitzar un petit municipi on es guardava la droga, i van detenir un home i dues dones. En els registres també es van intervinguer armes, ampolles de químics i diners en efectiu, i es van confiscar 12 vehicles amb compartiments ocults per a transportar droga i diners.

El laboratori clandestí estava en una nau a Alcalá de Henares, on hi havia 9 bosses amb speed i un bidó amb oli de speed de 25 litres. Durant el registre de la nau es van trobar 8.000 litres de productes químics i envasos de fins a 1.000 litres de capacitat, el que segons els investigadors permetria a l'organització criminal fabricar 100 quilos de speed al mes.