• dimecres 7 de desembre del 2022

La Policia identifica l'autor de més de 40 pintades vandàliques a Llucmajor

img

S'estan estudiant els danys per valorar una possible denúncia penal contra ell

PALMA, 5 Oct.

La Policia Local de Llucmajor ha identificat l'autor de més de 40 pintades vandàliques a les zones de l'Arenal, Son Verí, Cala Blava i urbanitzacions, així com a zona marítim terrestre.

Segons ha informat l'Ajuntament, la Policia Local de Llucmajor ha col·laborat amb la policia palmesana durant uns mesos en què es va intensificar la recerca de l'infractor pels múltiples grafits que perjudicaven propietats públiques i privades.

Al principi es pensava que eren diverses persones les que estaven darrere d'aquestes pintades, per la dispersió dels grafits i el fet que hi havia firmes sota diferents pseudònims.

L'Ajuntament ha recordat que aquest tipus de pintades i qualsevol deslluïment del mobiliari urbà estan prohibits a la Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana de l'Ajuntament de Llucmajor, i obliga a qui les realitzi, a més de ser objecte de denúncia i sanció, a pagar les despeses de reposició corresponents.

A l'espera de valoració dels danys produïts, el Ajuntament ha indicat que no es descarta una denúncia penal, al marge de les accions que puguin emprendre els particulars afectats per pintades a les seves propietats.

L'alcalde de Llucmajor, Éric Jareño, ha mostrat la seva satisfacció per la tasca de la Policia Local. "Es tindrà mà dura amb qualsevol acte incívic", ha remarcat.

Per la seva banda, el Cap de la Policia Local de Llucmajor, Sergi Torrandell, ha agraït la col·laboració prestada per part de la Policia Local de Palma, "demostrant una vegada més la bona sintonia que hi ha entre les Policies Locals limítrofs, així com la bona relació en l'esclariment de fets delictius que hi ha amb la Guàrdia Civil o la Policia Nacional".

L'Ajuntament de Llucmajor i la seva Policia Local han expressat que segueixen treballant per eradicar aquests actes vandàlics del municipi, tenint en compte la dificultat que planteja localitzar els autors d'aquest tipus d'actes incívics, per realitzar-los normalment de nit i sense seguir un patró constant".

Notícies més vistes Avui