• divendres 31 de març del 2023

La Policia Nacional a Eivissa recomana precaució per evitar ser víctima d'estafes o extorsions

img

IBIZA, 29 Ago.

La Policia Nacional a Eivissa ha recomanat aquest dilluns precaució per evitar ser víctima de determinats tipus d'estafa i extorsions que podrien estar registrant-se a l'illa.

En un comunicat, des de la Policia han assenyalat que les campanyes informatives i preventives són la principal eina de treball de la delegació de participació ciutadana de la Policia Nacional per minimitzar l'impacte de determinades formes delictives.

En aquest sentit, des de la Policia han recomanat prudència quan es rebin trucades de telèfon o missatges de suposats proveïdors de serveis, ja siguin energètics, financers o de qualsevol altra naturalesa, a els que s'insisteixi o s'apremiï a aportar dades personals oa fer ingressos sota l'amenaça de suspendre un determinat servei de manera immediata.

En aquests casos, han aconsellat poder reprendre el contacte amb l'entitat o empresa demandant, si finalment fos una comunicació d'una empresa real, després de les comprovacions pertinents.

Al voltant d'un altre tipus de situacions en què una persona o organització tracti d'extorsionar a una altra a través d'aplicacions de missatgeria o qualsevol altra via de contacte, per part de participació ciutadana han recordat que efectuar el pagament, en cap cas, no resoldrà el problema i només en garanteix la continuïtat.

La única via per resoldre aquestes situacions és la denúncia, per la qual cosa es recomana que davant de fets similars o intents d'estafa de qualsevol naturalesa es contacti amb la Policia Nacional, han conclòs responsables del cos.

Notícies més vistes Avui