La Policia Nacional celebra 200 anys al servei de la ciutadania, reafirmant-se en els seus compromisos i valors.

La Policia Nacional celebra 200 anys al servei de la ciutadania, reafirmant-se en els seus compromisos i valors.

PALMA, 13 Gen.

La Policia Nacional ha celebrat aquest dissabte l'acte d'alisament de la bandera d'Espanya, de manera simultània en diferents ciutats, entre elles Palma, per la celebració dels seus 200 anys al servei de la ciutadania, reafirmant-se en els seus compromisos i valors.

A Palma, l'alisament de la bandera s'ha dut a terme al carrer Mirador, amb la presència de la presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol, de la presidenta del Govern, Marga Prohens, i del delegat del Govern a Balears, Alfonso Rodríguez, a més d'altres autoritats civils, militars i policials.

Durant l'acte, i abans de l'alisament de la bandera, Armengol, Prohens i Rodríguez, han passat revista als agents, juntament amb el Cap Superior de la Policia a Balears, José Luis Santafé Arnedo.

Posteriorment, el delegat del Govern a Balears ha ofert un discurs, el primer des que ocupa el càrrec, en el qual ha arguït el seu "profund reconeixement" a la tasca que exerceixen les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i, molt especialment, en aquesta jornada en particular a la "incansable tasca" de la Policia.

Rodríguez ha recordat que aquest cos policial és "garant d'un dels principals requisits d'una democràcia, la seguretat de les persones i la seva convivència". I, per això, ha valorat que el seu compromís amb el compliment de la llei és "fonamental" per al desenvolupament de la vida de les persones i de les institucions que teixeixen la societat.

Així, ha agraït la tasca que porta a terme "amb eficàcia, lleialtat i entrega" la Policia Nacional, un cos policial "modern, que ha estat capaç d'adaptar-se a les transformacions i a les exigències plantejades amb el pas del temps". Per exemple, ha afegit, davant el repte de superar amb èxit temporades turístiques. I, davant el creixent ingrés de la dona a la Policia, una qüestió que, ha considerat Rodríguez, "no és anecdòtica, sinó el fidel reflex d'un cos connectat a la realitat".

Després d'això, ha sonat 'La Mort no és el final' i s'ha dipositat una corona de flors sota la bandera d'Espanya alçada, per homenatjar a tots els policies que van donar la seva vida en acte de servei.

Finalment, aquest Bicentenari ha conclòs amb el discurs del Cap Superior de la Policia a Balears, José Luis Santafé Arnedo, qui ha qualificat aquest dia d'"històric" i ha destacat la tasca "fonamental" exercida pel mateix des de 1978 per a "la consolidació i el reforçament de la democràcia a Espanya".

En aquest sentit, Santafé ha assegurat que, en aquests anys, la Policia ha treballat "incansablement per i per als ciutadans" i ho ha fet "amb eficàcia", fins a convertir-se en una institució "sòlida, útil i fiable", que ha guanyat el seu "capital més valuós, la legitimitat social".

"Avui, com sempre, és un dia per renovar el nostre compromís amb Espanya; per reafirmar-nos en el compliment de la nostra missió constitucional; per honorar els companys que ja no hi són; per reforçar els valors que ens identifiquen i ens mouen. Per celebrar que som una gran família; per renovar el nostre compromís de seguir progressant i oferir el millor dels espais", ha dit. "Tot", ha afegit, "en l'escenari difícil que ens ha tocat viure, en temps vertiginosos, amb urgències, tensions geopolítiques, una constant evolució tecnològica i una activitat delinqüencial que no deixa de reinventar-se, aprofitant tota l'avantatge d'un món globalitzat".

Davant d'això, l'estratègia "es basa en aprofitar el talent dels recursos humans" de què disposa i "en fomentar l'excel·lència amb un lideratge sòlid", ha conclòs, valorant que la Policia és "una institució moderna, ben formada, estimada i valorada per la societat" que treballa "per seguir protegint fronteres i fer front a l'amenaça que suposen el terrorisme, els processos de radicalització, la lluita contra el crim organitzat, la cibercriminalitat, la violència contra les dones, l'abús als menors, els delictes d'odi i la tracta, entre d'altres".

.

Tags

Categoría

Illes Balears