• dijous 2 de febrer del 2023

La Policia Nacional deté a Madrid el presumpte autor de la violació a una turista britànica a Palma

img

PALMA, 16 Set.

La Policia Nacional ha detingut a Madrid el presumpte responsable d'una violació a una turista britànica que estava de vacances a Palma el setembre del 2021.

Segons han informat en una nota de premsa, la investigació es va iniciar després d'una denúncia interposada per la víctima davant la Policia Metropolitana de Londres, que va arribar a UFAM Central a través d'Interpol.

En la denúncia, formulada davant les autoritats policials britàniques, la víctima va facilitar una localització aproximada del lloc on van succeir els fets, així com les característiques de l'habitatge i diverses dades descriptives de l'interior de l'immoble, recordant que l'individu li va comentar que aquest habitatge era propietat dels seus pares.

Segons han indicat, la víctima va relatar als agents com es van conèixer, el nom que li va proporcionar l'individu i que els upostes intencions que li va relatar el jove era que volia entaular una relació d'amistat.

També va manifestar que després d'acompanyar l'home al seu domicili, va ser agredida sexualment i físicament diverses vegades. Després de patir les agressions, va abandonar el lloc i li va explicar el que havia passat a una amiga que es trobava al seu país, on va formular la denúncia.

Segons el relat dels agents, sobre la base de tota la informació que van obtenir , els agents van practicar les primeres gestions per localitzar el presumpte autor dels fets, sent clau la localització del lloc de l'agressió amb els detalls que havia aportat la víctima.

Amb tot això, es va iniciar la investigació per a conèixer el parador de l'immoble, a través de les consultes corresponents, Els policies tenien la sospita que pogués tractar-se d'un pis disponible per ser llogat.

Després de visualitzar les fotos de l'anunci d'un habitatge de lloguer, els agents van poder determinar que coincidia plenament amb la detallada descripció que la víctima aportava a la denúncia, observant-se detalls significatius.

Després de contactar telefònicament amb el número que apareixia a l'anunci, la trucada va ser atesa per un individu que es va identificar amb el mateix nom que va aportar la víctima i presentant-se com el fill dels propietaris de l'habitatge.

Amb tots els indicis recollits, es va procedir a la plena identificació del presumpte autor a qui la víctima va reconèixer malgrat que havia canviat força la seva aparença física.

Per culminar la investigació, els agents van sol·licitar a les autoritats britàniques la presa de declaració de la testimoni a qui la víctima va relatar els fets poc temps després de passar i que va ratificar amb el seu testimoni el que va manifestar la víctima.

Després d'una investigació d'un any de durada, amb col·laboració i cooperació constant amb la policia britànica, es va establir un dispositiu per localitzar i aturar el presumpte autor a Madrid, on alternava la seva residència amb Palma, per un presumpte delicte de violació.

XOX

Notícies més vistes Avui