La Policia Nacional deté el patró d'una pastera que va transportar 12 migrants a Eivissa.

La Policia Nacional deté el patró d'una pastera que va transportar 12 migrants a Eivissa.

IBIZA, 30 Des.

Agents de la Policia Nacional han detingut a Eivissa a un home, d'origen algerià i 32 anys d'edat, com a presumpte autor d'un delicte de foment de la immigració il·legal i delicte contra els drets dels ciutadans estrangers.

En una nota de premsa, la Policia ha informat que l'home va ser arrestat el passat 27 de desembre per transportar 12 immigrants, entre ells dos menors i una dona, tots de nacionalitat algeriana, fins a Eivissa. Durant el trajecte les onades van provocar la inundació de l'embarcació, quedant-se sense instruments que els guiesin. Tot això va fer que els immigrants truquessin a Salvament Marítim presos de pànic, produint-se finalment el rescat de l'embarcació.

La pastera no disposava de mitjans de seguretat, no disposant de chalecos salvavides ni bengales per mostrar la seva ubicació. Els agents van aconseguir identificar el patró del vaixell, el qual va pilotar l'embarcació durant tot el trajecte i pensava tornar a Algèria després de deixar la resta d'immigrants prop de Eivissa.

Per aquests fets, el ciutadà d'origen algerià va ser detingut per la presumpta comissió d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i d'immigració il·legal.

La Creu Roja va realitzar una primera atenció als immigrants després de ser rescatats per comprovar el seu estat de salut, que era bo malgrat les males condicions meteorològiques. El grup d'Extranjeria de la Policia Nacional va fer-se càrrec de tots per efectuar els tràmits de devolució.

La Policia ha recordat que el preu pel viatge és més elevat per als homes que per a les dones i pot variar entre 3.500 euros i 4.000 euros, sent aquesta quantitat la que hauria pagat cadascun dels integrants de l'embarcació. El presumpte patró va ser posat a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia d'Eivissa, que va acordar l'ingrés a presó sense fiança.

Es continua per part del grup d'UCRIF de la Policia amb les investigacions per detectar i identificar els grups criminals que organitzen viatges des de les Costes d'Algèria i que durant aquestes dates han intensificat les seves arribades a l'Illa d'Eivissa.

Tags

Categoría

Illes Balears