• dimecres 29 de març del 2023

La Policia relaciona la banda d'albanesos del robatori milionari al futbolista Verratti amb 15 assalts a cases de luxe

img

Elegien habitatges ocupats per famosos o grans empresaris per assaltar-los usant disfresses i equips de transmissió

MADRID, 5 Jul.

La Policia Nacional ha relacionat la banda d'origen albanès que presumptament va cometre el robatori milionari al futbolista italià Marco Verratti quan gaudia d'uns dies de vacances a Eivissa amb 15 assalts més en vivendes de luxes, ocupades per famosos o grans empresaris. Els lladres feien servir elements de disfresses per ocultar-se i equips de transmissió sofisticats, així com vehicles de gran cilindrada per a les fugides.

En total, segons ha informat la Policia Nacional, hi ha set persones detingudes pertanyents a una xarxa criminal d?origen albanès que presumptament acabaven de cometre un robatori en un xalet d?Eivissa ocupat per Verratti i la seva dona en què es van apoderar de rellotges de luxe i joies per valor d?uns tres milions d?euros. Els altres assalts es van cometre a les províncies d'Alacant, Màlaga i Múrcia. en què viatjaven. S'han fet tres registres a la província de Màlaga ia l'illa balear d'Eivissa, on s'han trobat altres efectes robats en habitatges de luxe.

La investigació va començar a finals del 2021, quan es van detectar diversos robatoris a l'interior de viles de luxe habitades a la Costa del Sol, Múrcia i Eivissa durant dates assenyalades com a nit de cap d'any i any nou. Durant els assalts es van arribar a apoderar de propietats de les víctimes per valor de 300.000 euros.

L'organització desarticulada tenia la base a Albània, des d'on es desplaçaven al nostre país el temps necessari per cometre els assalts a les víctimes habitatges seleccionats. Els agents van poder determinar que l'organització elegia els habitatges de grans empresaris o de persones famoses per cometre els assalts i que disposaven de documents amb els habitatges seleccionats a zones exclusives per tot el país.

També han pogut detectar, segons la policia, que prèviament a la comissió dels robatoris feien visites a les viles per detectar les mesures de seguretat de què disposaven els habitatges, així com les condicions d'accés al lloc. Durant els assalts, que solien començar escalant els murs perimetrals dels habitatges, feien servir elements de disfressa per ocultar-se i equips de transmissió sofisticats per comunicar-se entre els participants en les accions delictives.

Les indagacions van permetre esbrinar que els vehicles utilitzats eren de lloguer i que els seleccionaven en funció de la seva potència, canviant-los posteriorment les matrícules per altres de models d'iguals característiques i desactivant els sistemes de posicionament geogràfic com a mesures de seguretat.

Les agents van aconseguir localitzar un matrimoni resident a Màlaga, que mantenia forts llaços amb membres de l'organització criminal i que duia a terme totes les tasques de logística que necessitaven per cometre els assalts, proporcionant vehicles, diners, allotjament i detectant habitatges per cometre els assalts.

En un moment determinat de la investigació, els agents van detectar que els responsables de l'organització van visitar en un mateix dia les ciutats de Màlaga, Barcelona i Eivissa, cosa que els va fer sospitar que podien estar estudiant cometre alguna de les seves accions delictives.

Després de tenir coneixement el 28 de juny passat, que integrants de la xarxa criminal podrien estar desplaçant-se en ferri des de l'illa eivissenca fins al municipi malagueny de Dénia, es va establir un dispositiu de vigilància al port i es van adonar que s'acabava de cometre un robatori en una vila de luxe ocupada per Verratti, jugador del Paris Saint Germain.

Tan bon punt van detectar la presència dels sospitosos, els agents van interceptar el vehicle i dos presumptes membres de l'organització, i van poder localitzar al compartiment del coixí de seguretat del passatger diversos dels rellotges de luxe sostrets a l'assalt que sembla que havien dut a terme a Eivissa.

Després de l'arrest d'aquests dos integrants de la xarxa criminal, els agents van localitzar els altres cinc membres de l'organització a la província de Màlaga. Un cop detinguts, es van dur a terme dos registres domiciliaris als municipis malaguenys de Valle-Niza i Chilches, així com un altre a Eivissa durant els quals es van intervenir efectes que van permetre incriminar presumptament els arrestats en 15 assalts més a habitatges de luxe: nou a la província de Màlaga, quatre en municipis murcians i dos a les localitats alacantines de Pilar de la Foradada i Torremolinos.

comunicada i sense fiança per als dos homes arrestats en aquesta localitat per la seva presumpta relació amb el robatori milionari al futbolista Marco, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de la decisió.

Notícies més vistes Avui