La producció industrial augmenta un 6,4% a les Balears, 5,5 punts més que la mitjana nacional.

La producció industrial augmenta un 6,4% a les Balears, 5,5 punts més que la mitjana nacional.

PALMA, 5 Des.

L'Índex General de Producció Industrial (IPI) ha crescut un 6,4% interanual el passat mes d'octubre a les Balears, 5,5 punts més que la mitjana nacional, la qual té una taxa del 0,9%, segons dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La producció industrial surt així de xifres negatives a les Balears, ja que des de maig passat presentava taxes anuals negatives.

La taxa anual de la producció industrial s'incrementa en nou comunitats autònomes i disminueix en altres vuit. Extremadura (+17,7%), Canàries (+9,4%) i Balears (+6,4%) van ser les que van anotar les pujades més destacades, mentre que en el costat oposat s'hi situen Comunitat Valenciana, La Rioja i Navarra amb retrocessos d'un 5%, 3,7% i un 2,6%, respectivament.

En el que va d'any, la producció industrial a les Balears ha baixat un 2,2%, front a una disminució del -0,8% de la mitjana nacional.

Per destí econòmic, els béns de consum en conjunt van pujar a la regió un 7,4% amb un increment del 62,2% en el cas dels duradors i una baixada del 2,2% pels no duradors. Pel que fa a la resta, els béns d'equip van augmentar un 1,6%; els béns intermedis van anotar un 30,8% més i els de l'energia, un 2,9% més.

.

Tags

Categoría

Illes Balears