Notícies Balears.

Notícies Balears.

La producció industrial ha caigut un 4,3% a les Balears a febrer, mentre que ha pujat un 4,1% a nivell nacional.

La producció industrial ha caigut un 4,3% a les Balears a febrer, mentre que ha pujat un 4,1% a nivell nacional.

GRÀFICS: Enllaç amb llistat de gràfics disponibles al final del text.

PALMA, 5 d'abril.

L'Índex General de Producció Industrial (IPI) ha descendit un 4,3% interanual el passat mes de febrer a les Illes Balears, 8,4 punts menys que la mitjana nacional, que s'ha incrementat un 4,1%, segons dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Aquest mes, la taxa anual de la producció industrial creix en onze comunitats autònomes i es redueix en altres sis. Castella i Lleó (+11,6%), Catalunya (+9,4%) i Aragó (+7,8%) van ser les que van registrar majors pujades, mentre que en el costat contrari es situen Astúries, Balears i Andalusia amb retrocessos del 8,3%, 4,3% i un 3,8%, respectivament.

En el que va d'any la producció industrial a les Illes Balears ha baixat un 3,4%, enfront d'un increment del 4% de la mitjana nacional.

Per destinació econòmica, els béns de consum en el seu conjunt van augmentar a la regió un 13,6% amb un increment del 23,4% en el cas dels duradors i un 10,7% més per als no duradors. Pel que fa a la resta, els béns d'equip van disminuir un 25,4%, els béns intermedis van anotar un 17,2% més i els de l'energia, un 6,9% menys.