Notícies Balears.

Notícies Balears.

La Prohens signa la Declaració de Còrdova contra l'amnistia i la "corrupció del PSOE" amb mesures ja en marxa a les Balears. La Prohens signa la Declaració de Còrdova contra l'amnistia i la "corrupció del PSOE" amb mesures ja en marxa a les Balears.

La Prohens signa la Declaració de Còrdova contra l'amnistia i la

PALMA, 10 de març.

La presidenta del PP de les Illes Balears i del Govern balear, Marga Prohens, ha signat aquest diumenge, juntament amb el president nacional del partit, Alberto Núñez Feijóo, i la resta de presidents autonòmics 'populars', la anomenada Declaració de Còrdova, en la qual a més de rebutjar la llei d'amnistia i la "corrupció política del PSOE", es comprometen a treballar per la "igualtat" entre espanyols "des de la coordinació i col·laboració entre les diferents autonomies".

En una nota de premsa, el PP ha informat que, després de dues jornades de treball, entre les mesures que es plantegen impulsar des de les comunitats autònomes del Partit Popular hi ha algunes que ja s'estan aplicant a les Illes Balears, com les retallades fiscals entre les quals es troba l'Impost de Successions, la gratuïtat de l'educació 0-3 o avançar cap a la simplificació administrativa.

Els presidents 'populars' també s'han compromès a posar en marxa el 2025 una EBAU única en quant a dates, estructura i avaluació, però respectant l'autonomia universitària.

La Declaració de Còrdova aborda també la necessitat de reformar el sistema de finançament "respectant l'autonomia fiscal" i "reconeixent les particularitats objectives de cada comunitat", així com altres polítiques com la agrària, les inversions en cicle de l'aigua o la necessitat d'enfrontar-se a la manca de professionals d'Atenció Primària.